Ambulatoriul integrat al spitalului din Caransebeş a primit undă verde de la Ministerul Sănătăţii! 1În cursul yilei de joi, 16 aprilie, pe adresa Primăriei Caransebeş a venit un e-mail de la Ministerul Sănătăţii – Direcţia de Management şi Structuri Sanitare, în care reprezentanţii Guvernului înştiinţează administraţia locală că a aprobat noua structură a Spitalului Municipal de Urgenţă, precum şi înfiinţarea Ambulatoriului integrat din cadrul acestuia, o mai veche dorinţă a managerului Adrian Cican. Acest lucru survine după o adevărată luptă dusă de Cican împotriva medicilor care compuneau Societatea Civilă Medicală, structura privată care a funcţionat timp de 18 ani în incinta spitalului.
Conform Adresei Ministerului Sănătăţii, Ambulatoriul integrat va avea 20 de cabinete şi va deveni operaţional în momentul obţinerii Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare din partea DSP Caraş-Severin, lucru care conducerea spitalului apreciază că se va întâmpla săptămâna viitoare. Adrian Cican a ţinut să precizeze că aceasta este o zi istorică pentru Caransebeş şi caransebeşeni, după 18 ani de la desfiinţarea fostului ambulatoriu al unităţii medicale.
În plus, Adrian Cican a mai făcut câteva comentarii pe pagina sa de Facebook. „Noua rețea de oxigen medical (după 50 de ani de funcționare la 10% din capacitate) cred că la sfârșitul săptămânii viitoare va fi pusă în funcțiune. Săptămâna viitoare, extensia Secției ATI cu 25 de paturi (în cadrul Secției Interne) și cu rețea de oxigen la fiecare pat va fi pusă în funcțiune. Stația de preparare a oxigenului medical sperăm să fie funcțională la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai. Mulțumesc echipei care m-a sprijinit, medicilor (unii), personalului medical și nemedical și, nu în ultimul rând, primarului Caransebeșului, Felix Borcean, cel care a avut curajul să mă aducă pe această funcție”.
Sonia BERGER


Un gând despre “Ambulatoriul integrat al spitalului din Caransebeş a primit undă verde de la Ministerul Sănătăţii!

Comentariile sunt închise.