Voluntariat COVID-19 la GlimbocaImediat după declanşarea, la mijlocul lunii trecute, a crizei generate de Coronavirus şi instaurarea Stării de urgenţă, Ionică Gaşpar şi Alin Muntean au înfiinţat Grupul de Iniţiativă Cetăţenească de Voluntariat COVID-19 Glimboca. În scurt timp, acesta a ajuns să aibă nu mai puţin de 236 de membri, unii locuind în prezent în SUA, Canada, Germania, Franţa, Belgia sau Austria, însă cu toţii avându-şi rădăcinile în comuna cărăşeană.
Grupul are ca scop sprijinirea persoanelor care, ori din cauza autoizolării, ori fiindcă nu aveau posibilitatea să se deplaseze, nu şi-au putut face singure cumpărăturile, în acest fel membrii săi venind în ajutorul a 20 de familii. În ultimul timp, cei din acest grup au început să strângă bani cu care să achiziţioneze produse alimentare pentru persoanele cu posibilităţi materiale modeste, în această situaţie fiind, în momentul de faţă, patru familii.
„În demersurile noastre am fost sprijiniţi de Primăria Glimboca, de dl primar Petru Crîsnic, care ne-au ajutat în permanenţă, chiar şi atunci când nu am solicitat ajutorul, precum şi de Parohia comunei, care a fost şi e mereu alături de noi”, ne-a spus Ionică Gaşpar.
Bianca METEŞ