„Am stabilit să nu mai aruncăm banii în găuri negre”


Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a declarat recent, la Reşiţa, cu ocazia prezenţei sale la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PNL Caraş-Severin, că anul trecut nu a reprezentat o rampă de lansare a creşterii economice.
„În 2012, economia românească a avut o creştere foarte mică, care a fost influenţată atât de evoluţia economică a Europei, România fiind dependentă de aceasta în proporţie de peste 70 la sută, cât şi de un an agricol prost. Bugetul pe care USL l-a construit pentru 2013 a fost gândit astfel încât să fie create premisele relansării şi creşterii economice, pentru ca în 2016 să avem un ritm de creştere economică şi un ritm de dezvoltare de cel puţin trei-patru puncte procentuale. Acest lucru înseamnă că în prima parte a anului am încercat să alocăm sumele de bani către toate autorităţile publice locale, să îşi poată achita datoriile”, a afirmat vicepremierul Chiţoiu.
Urmează ca, în a doua parte a anului, să poată fi colectaţi bani mai mulţi, pentru a aloca sume pentru proiectele de investiţii ale autorităţilor publice locale, pe care primarii de comune, oraşe şi municipii, precum şi preşedinţii de Consilii judeţene le au în derulare sau pentru proiecte noi.
„Am stabilit să nu mai aruncăm banii în găuri negre, să alocăm acele sume de bani pe obiectivele de investiţii de care într-adevăr este nevoie în fiecare comunitate locală. Din punct de vedere al mediului de afaceri, trebuie să fie luate măsurile care să ducă la creşterea acestuia, deoarece şi veniturile care se colectează la buget sunt mult mai mari şi pot fi redistribuite“, a mai spus Daniel Chiţoiu.
Bogdan NAUM