Alin Artimon: „Îmi voi asuma răspunderea fiecărui rezultat!”


alinÎn prima conferinţă de presă susţinută de la revenirea pe banca tehnică a formaţiei FC Caransebeş, care a avut loc joi, 30 octombrie, antrenorul principal Alin Artimon a abordat două teme – situaţia echipei în momentul de faţă şi meciul de sâmbătă, 1 noiembrie, din deplasare, de la Oradea.

„Am venit cu sufletul deschis la Caransebeş, atât eu, cât şi colegul meu Alin Paleacu. Sper să reuşim să nu înşelăm încrederea actualei conduceri a clubului, a finanţatorului, şi să facem lucrurile să meargă aşa cum îşi doresc toţi cei implicaţi, inclusiv suporterii care vin în număr mare la jocuri. Nu-mi propun să analizez în presă cum stau, sau cel puţin cum cred eu că stau lucrurile în momentul de faţă. Împreună cu preşedintele Cosmin Popovici, cu actualul antrenor cu portarii şi cu ceea ce am reuşit să văd pe DVD-uri, cred că mi-am făcut o imagine apropiată de realitate vizavi de momentul în care se află echipa din punct de vedere al formei sportive, din punct de vedere al lotului, al capacităţii actuale. Mai mult mă voi lămuri după meci oficial, cred de multe ori jocul îşi schimbă datele problemei şi calitatea jucătorilor din cursul săptămânii. În ceea ce priveşte lotul, îl cunosc în destul de mare măsură, chiar dacă au rămas doar vreo şase jucători din vechea gardă. Dintre cei noi, pe mare parte îi cunosc, acum îi ştiu pe toţi, dar fotbalistic probabil va mai dura puţin până ne vom familiariza unii cu alţii. Eu doresc ca lucrurile să meargă şi, în aceste condiţii, voi face tot ce depinde de mine ca la sfârşit rezultatele şi, nu în ultimul rând, calitatea jocului să ne onoreze. Până la urmă spectatorii vin să vadă un joc de calitate şi întotdeauna o înfrângere sau un semieşec sunt acceptate mai uşor atunci când prestezi un joc de calitate. La fel de adevărat e că, având destul de puţine puncte, vom fi preocupaţi sau vom încerca să producem cât mai mult în perioada următoare”, a spus Artimon.

În privinţa jocului de la Oradea, noul tehnician al echipei gugulane a declarat că va fi unul între două formaţii apropiate, cu destul de multe probleme ca poziţie în clasament. „Sunt convins că va fi un joc strâns, echilibrat, de luptă, rămâne ca la ora meciului noi să putem să profităm de ceea ce vor greşi adversarii noştri şi să greşim noi mai puţin decât ei. Ar fi important pentru acest restart, această resetare a echipei, un rezultat pozitiv, ne-ar ajuta în următoarele partide, pentru că în program avem trei jocuri afară din cinci, iar unul va fi cu, probabil, liderul de la ora aceea, cu Poli, acasă. Deci nu e un program tocmai uşor. Sunt convins însă că la ora meciurilor vom fi la un nivel maximal, atât cât se poate în momentul de faţă. Îmi voi asuma răspunderea fiecărui rezultat, chiar dacă sunt de patru zile la Caransebeş, nu voi invoca nici numărul de jucători din lot, nici faptul că au trecut doar cinci zile până la meci… Responsabilitatea imediată a rezultatelor îmi va aparţine în totalitate şi mi le voi asuma, în special pe cele, Doamne fereşte!, negative. Nu ne propunem să căutăm alibiuri, nu ne propunem să căutăm scuze, de aceea nici nu am dorit să fac vreo analiză ori să trimit săgeţi către fostul staff. Voi încerca să fac doar analiza a ceea ce am antrenat şi am realizat, şi nicidecum să mă refer la cei de dinaintea noastră şi nu voi discuta niciodată despre dumnealor”, a mai adăugat Alin Artimon.

Tehnicianul a spus că, pentru meciul de sâmbătă, sunt două probleme de lot. În primul rând, este vorba despre Gafiţa, care în timpul săptămânii s-a antrenat cu intermitenţă, din cauza problemelor la muşchii aductori, cea de a doua privindu-l pe Artean, care, din punct de vedere fizic este în regulă, dar psihologic situaţia este mai dificilă (Artean a suferit un deces în familie – n.r.), Artimon afirmând că urmează să gestioneze împreună momentul.

Adrian CRÂNGANU