Caransebeşenii nu reuşesc să rupă lanţul ghinioanelor


oradea caransebes
FC Bihor – FC Caransebeş 1-0 (1-0)
În ultima etapă a turului Seriei a II-a a Ligii secunde, FC Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 1 noiembrie, în deplasare, pe ultima clasată, FC Bihor, într-o partidă în care ambele combatante aveau nevoie de puncte ca de aer, acesta fiind primul meci oficial condus de pe banca tehnică de Alin Artimon după revenirea la echipa gugulană.
Prima fază importantă a partidei s-a consemnat în mintul 3, atunci când Himcinschi a primit un balon de la adversar, ceea ce elimina din start ideea ofsaidului, s-a îndreptat spre poarta bihoreană în poziţie de singur cu goal-keeper-ul gazdelor, însă asistentul a ridicat fanionul, semnalizând o poziţie afară din joc la atacantul caransebeşean.
Concretizând dominarea teritorială, bihorenii au făcut o fază mai periculoasă la poarta lui Coca în minutul 10, atunci când Sorian a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, portarul caransebeşean a reuşind să respingă de lângă bară.
Replica gugulanilor a venit cinci minute mai târziu, când Negoescu a şutat din întoarcere, de la 15 metri, portarul Fildan reuşind să reţină.
Scorul a fost deschis în minutul 18, când, după un lanţ de greşeli în zona careului propriu, comise de fundaşii caransebeşeni, Nichita a centrat în careu, iar Fl. Pop a reluat necruţător, de la 8 metri, sub transversală. Acelaşi Fl. Pop putea să mărească avantajul gazdelor, în minutul 33, însă nu a ajuns bine la o centrare trimisă de Letan şi, de la 6 metri, a trimis peste transversala porţii gugulane.
Chiar şi fără doi titulari de bază – Gafiţa şi Săulescu – şi cu Artean incert pe bancă, după pauză, gugulanii au dominat jocul, în timp ce bihorenii au preferat să-şi conserve avantajul fragil şi nu şi-au mai creat nicio fază notabilă la poarta lui Coca. Pe acest fond, în ultimele 10 minute ale partidei, oaspeţii au avut două bune oportunităţi de a înscrie. În minutul 83, Buşu a centrat prin faţa porţii şi Lupu, liber la 6 metri, a trimis incredibil în plasa laterală. Bihorenii nu au reuşit să ţină de minge, iar în prelungiri Letan a respins, cu o intervenţie aproape de autogol, din faţa unui adversar, mingea centrată de Ologu.
Să mai spunem că, pe final, gazdele au rămas şi în inferioritate, Mihuţ „colecţionând” repede două cartonaşe galbene, deşi intrase în minutul 86.
„Am luat gol la singurul şut pe spaţiul porţii, la o acţiune la care am avut nu mai puţin de patru erori la rând în cadrul aceleiaşi faze, iar pe de altă parte, nu am fost în stare să băgăm mingea în poartă. A fost un meci în care adversarii noştri au început mai bine, dar numai în sensul că au pus presiune pe noi, fără să-şi creeze ocazii, iar în partea a doua, zic eu că noi am dominat jocul. Dezamăgitor pentru mine şi, din păcate, şi pentru jucători este rezultatul. Încurajator pentru mine e modul în care a reacţionat echipa, nivelul de joc prestat, în special în repriza a doua. E frustrant să controlezi de asemenea manieră multe momente ale jocului şi apoi să pierzi, dar asta este, trebuie să mergem mai departe… Eu îmi felicit jucătorii pentru dorinţa de victorie şi angajamentul arătat în joc, în special în partea a doua a meciului, şi împreună trebuie să reuşim să corectăm erorile din organizarea jocului, pe ambele faze, pentru a putea presta un joc care să ne aducă puncte”, ne-a declarat după meci noul tehnician al echipei FC Caransebeş, Alin Artimon.
FC Bihor: Fildan – Letan, Lazăr, Pascariu, Lorincz, Stancu, Străuţ, Nichita (min. 89, Lukacs), Sorian (46, Lukacs), Fl. Pop, Cigan (86, Mihuţ). Antrenori: Călin Cheregi şi Lucian Ciocan.
FC Caransebeş: Coca, Manea (84, Ologu), Goşa, Dicu, Buşu, Precup, Suru, Lupu, Poiană (54, Artean), Negoescu, Himcinschi (63, Dîrvaru). Antrenor, Alin Artimon.
A arbitrat la centru Teodora Albon (Cluj-Napoca), asistată la cele două linii de Adrian Mărginean (Aiud) şi Gabriel Drăguţ (Timişoara).
Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) şi Ioan Papp (Carei).
Sorin ROGOZ