Alin Artimon: „Caransebeşul are posibilitatea să bage două echipe sub el”


Antrenorul principal al echipei FC Caransebeş, Alin Artimon, a susţinut joi, 13 noiembrie, o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre meciul pe care formaţia gugulană îl va susţine sâmbătă, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, în compania celor de la FC artimon 1.jpgOlt.

Suntem în faţa unui joc important pentru noi, un joc în care vom încerca să oprim căderea aceasta continuă, în care nu reuşim să achiziţionăm puncte. Ne aflăm în faţa unui joc greu, pentru că întâlnim o echipă bună din punct de vedere fizic, o echipă puternică, pe care va trebui să depunem eforturi, să o destabilizăm, să o punem în dificultate. Sper ca la ora jocului să reuşim să pregătim cât mai bine partitura pe care trebuie să o interpretăm, pe ambele faze ale ei, pe ambele tranziţii, şi la final să obţinem trei puncte pe care jucătorii, conducerea, suporterii şi noi, ultimii veniţi – eu şi Alin Paleacu – le aşteptăm de multă vreme şi pe care echipa, în ultima perioadă, vorbesc de perioada de când o conducem noi, cred că le merita. Meciurile care au trecut sunt istorie, şi sper că, după jocul pe care îl prestăm, rezultatul să vină de la sine. Nu m-ar deranja în schimb să facem un joc mai modest decât ultimele două, dar să adunăm în final punctele după care «plângem» de atâta vreme. Am încredere în jucătorii mei, arată din ce în ce mai bine de la săptămână la săptâmână, iar lor le revine sarcina să demonstreze sâmbătă că ceea ce spun eu are acoperire. Sunt motivaţi, sper ca desfăşurarea jocului să le dea încredere, sper ca oamenii care vor veni lângă noi la ora meciului să aibă răbdare, să înţeleagă că asupra echipei există o presiune în momentul de faţă, cea a unui rezultat obligatoriu, şi în special faptul că echipa, indiferent că se exprimă bine sau mai puţin bine, nu reuşeşte să facă puncte de multe ori meritate. Poate sunt subiectiv în aprecieri, dar eu cred că din ultimele două meciuri meritam mai mult decât zero. Suntem acum în faţa meciului cu FC Olt, o echipă care, chiar dacă nu acumulează puncte în deplasare, e o echipă grea, o echipă care poate pune probleme”, a spus Artimon.

În privinţa lotului, tehnicianul formaţiei caransebeşene a declarat că jucătorii sunt apţi din punct de vedere fizic, fără niciun accidentat, doar cu mici probleme de sănătate pe care le ridică Săulescu. „Sper ca sâmbătă să putem alinia cea mai inspirată şi cea mai bună formulă”, a concluzionat antrenorul gugulan.

Întrebat de ziarişti despre plecările unor jucători de la echipă, Alin Artimon a confirmat că sunt doi fotbalişti care au părăsit formaţia. „Adrian Ganea se află în lot, în lotul de 21 în momentul acesta, până la ora antrenamentului de vineri mă hotărăsc dacă va face parte dintre cei 18, dintre cei 11… În ceea ce-l priveşte pe Mario Muscă, am respectat decizia, el, din câte am înţeles eu, îşi reziliase contractul cu cei din conducere, iar de la sosirea mea a plecat Cristian Gafiţa. Nu vreau să intru în detalii, ţine de interior, eu am considerat în momentul de faţă că, în felul în care vede el lucrurile, nu-şi mai are rostul. E decizia mea, iar conducerea a fost de acord. Pe mine m-a deranjat atitudinea lui Gafiţa, nu nerealizările, fiindcă nerealizări avem toţi, inclusiv noi, ca antrenori, că avem zero puncte după două meciuri, iar ei, ca jucători, fiindcă suntem pe poziţia pe care suntem”, a spus Alin Artimon.

Tehnicianul a mai vorbit despre structura lotului. „Ştim poziţiile în care lotul trebuie echilibrat, ştim poziţiile din care trebuie să plece unii jucători, deci din punctul meu de vedere ne-am făcut temele. Am început discuţii cu anumiţi jucători, nu ascund asta, iar pe cei care sunt aici asta nu trebuie să-i deranjeze, ci să-i mobilizeze, să conştientizeze faptul că sunt o mulţime de băgători de seamă care vor închiderea porţilor la Caransebeş, şi asta mă deranjează. Caransebeşul îşi face planuri de viitor, Caransebeşul intenţionează să aducă doi jucători sub 17 ani, pentru că din sezonul viitor e obligatoriu să joci şi cu astfel de fotbalişti, sub 18 ani, deci nu luăm în calcul posibilitatea de a retrograda. Că se întâmpla asta cu Artimon şi Paleacu, sau fără ei, Caransebeşul merge mai departe şi cu siguranţă Caransebeşul nu retrogradează. Mai sunt şase meciuri în retur, mai sunt zece în play-out, jocuri directe şi vedem care pe care, dar indiferent câte puncte adunăm până în iarnă, fără a completa lotul, Caransebeşul are posibilitatea să bage două echipe sub el, ca să nu ajungă nici măcar la baraj”, a mai spus Alin Artimon.

Adrian CRÂNGANU