Accident cumplit la Buchin!


Luni-dimineaţă, la ora 6.45, la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, ca urmare a unui accident rutier petrecut la ieşirea din localitatea Buchin, în care au fost implicate un autocar şi un autoturism.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă patru echipaje ISU, unul SMURD, o autospecială transport victime multiple şi personal, o maşină de descarcerare şi o autospecială de stingere, opt ambulanţe SAJ şi echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Din primele cercetări ale poliţiştilor, a rezultat că şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 41 de ani, având viteză excesivă, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens. Autocarul venea din direcţia Caransebeş şi transporta spre Teregova pasagerii care tocmai ieşiseră din tura de noapte de la locul de muncă.

Echipajele de intervenţie au constatat că, în urma impactului puternic, şoferul autoturismului a decedat. În autocar erau 26 de persoane, iar dintre acestea trei au fost duse imediat la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, celelalte fiind preluate de un alt autocar şi transportate la destinaţie. (B. Naum)