Caransebeşului i-au mai rămas 10 la sută şanse…


Viitorul Caransebeş – Şurianu Sebeş 1-2 (0-0)

În prima manşă a meciului de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, Viitorul Caransebeş, campioana judeţului Caraş-Severin, a întâlnit sâmbătă, 17 iunie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe Şurianu Sebeş, câştigătoarea campionatului din Alba. Arena caransebeşeană a fost plină până la refuz, aşa cum nu s-a mai întâmplat de ani buni, iar galeria şi-a reluat locul obişnuit, încurajându-şi favoriţii pe tot parcursul meciului, indiferent de scor. La crearea atmosferei de sărbătoare a contribuit şi prezenţa în teren a copilului Caransebeşului, Dan Alexa, care a venit să pună şi el umărul la promovarea Viitorului în eşalonul superior.

Din păcate pentru public, partida a început cu o întârziere de 15 minute, cauzată de lipsa medicului de pe ambulanţa care trebuia să asigure serviciile medicale, el fiind înlocuit, în ultimul moment, cu dr. Eugen Muntean, de la Spitalul Municipal de Urgenţă Cransebeş.

În ansamblul său, meciul a fost foarte sărac în faze de poartă, prima ocazie de a deschide scorul aparţinând oaspeţilor, în minutul 17 Ludwig trimiţând o torpilă de la 20 de metri, balonul fiind scos de sub transversală, cu o paradă spectaculoasă, de Birăescu.

Cea de a doua, şi ultima fază importantă a primei reprise, s-a consemnat în minutul 26, atunci când gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-dreapta, executată de Bona, în careul advers, Şandru a şters mingea cu capul, deviind la Vătafu, iar acesta, de la 10 metri, a reluat puternic, însă peste poarta lui Bănică.

Ca şi în prima repriză, şi în partea secundă oaspeţii au stat sus, cu fundaşii la centrul terenului, şi au fragmentat jocul, căzând la aproape fiecare atingere a unui adversar. A fost o tactică benefică lor, din păcate caransebeşenii intrând în acest joc şi, odată cu trecerea timpului, au început să greşească tot mai mult.

Cu toate acestea, gazdele au avut o bună oportunitate de a deschide scorul în minutul 49, când Suru a executat plasat , în stânga portarului, o lovitură liberă de la 22 de metri, însă şutul nu a avut forţă şi Bănică a reţinut balonul.

Caransebeşenii au deschis scorul în minutul 72, în urma unui corner de pe stânga bătut de Suru, mingea, trimisă perfect în careu, fiind reluată în plasă cu capul de Şandru.

Doar două minute s-au bucurat gazdele, fiindcă, pe un atac purtat pe stânga de Marcu, acesta a centrat, iar Bălaş a trimis cu capul în vinclul stâng al porţii lui Birăescu.

Până la final s-a jucat pe o ploaie torenţială, care a făcut aproape imposibil controlul balonului, şi, cu toate acestea, în minutul 81, ardelenii au avut un atac bine construit pe partea dreaptă, de unde Lăcătuş a centrat în careul caransebeşean, iar Muntean, complet liber la 10 metri, a trimis cu capul în plasă, fără speranţe pentru Birăescu.

A fost un meci care, la un moment-dat, părea că se îndreaptă spre un scor egal, un 0-0, numai că, după ce am înscris primul gol, pe câteva greşeli personale ale jucătorilor mei – nu vreau să dau nume –, o minge aruncată 40 de metri a fost lăsată să cadă de băieţii mei, centrare şi am primit gol cu capul. La 1-1, am încercat să jucăm, dar iarăşi am avut greşeli personale şi din nou am primit gol. Consider că era echitabil dacă se termina egal, cu toate că am condus şi ne-am dorit victoria. Le mulţumim spectatorilor care au venit azi în număr atât de mare la stadion. Vom merge să vedem ce mai putem face în retur, deşi şansele noastre sunt oarecum compromise. Dacă până acum dădeam şanse 50 la 50 la sută, acum cred că echipa din Sebeş are 90 la sută şanse de promovare în Liga a III-a. Vom încerca să-l avem şi la Sebeş pe Dan Alexa în teren, el va face tot posibilul să vină, dar depinde şi de programul pe care-l are la Chiajna. Dacă ar fi să identific totuşi şi o parte pozitivă, ar fi aceea că, pe tot parcursul campionatului, am dat dovadă de solidaritate, dorinţă de afirmare, dorinţă de a avea rezulate bune. Trec acum peste ceea ce s-a întâmplat la cele două goluri primate şi zic că trebuie să arătăm în continuare că suntem o echipă, suntem o familie, am spus că echipa este formată pe prietenii şi trebuie să rămânem şi după acest meci o echipă sudată, o adevărată familie”, a spus, după meci, antrenorul Viitorului, Dan Doran.

Ca reprezentant al Comitetului director al clubului caransebeşean, deoarece ceilalţi membri, inclusiv preşedintele Ovidiu Chimigeriu şi primarul Felix Borcean, au fost plecaţi la Bucureşti, Dan Avram a ţinut să-i felicite pe toţi componenţii lotului, în frunte cu antrenorul Dan Doran, pentru performanţa de a disputa barajul de promovare în Liga a III-a. „Pe prietenii, şi cu mai puţin ajutor din partea noastră, au ajuns până aici. Barajul acesta este un bonus. Noi credem în continuare în şansele şi în puterea lor de mobilizare, dar, chiar dacă nu vor reuşi, ei merită felicitaţi, fiindcă sunt nişte învingători!”, a mai spus Dan Avram.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, C. Suru, D. Bona, L. Vătafu (min. 82, M. Dragomir), I. Văcărescu (77, I. Feneş), D. Alexa, C. Arnăut, O. Bălan, Al. Dumitru, Ghe. Văluşescu (70, B. Gulea), D. Şandru; rezerve: D. Socaci, M. Gheorghescu, N. Birăescu, F. Dovlete. Antrenor, Dan Doran.

Şurianu Sebeş: Bănică, Rahovean (12, Găldean), Cutean, Radu, Trif, Ludwig, Neagu, Muntean, Bălaş (82, Cotoară), Marcu (84, Osogo), Drăgan (76, Lăcătuş); rezerve: Samoilă, Mirca, Fulea. Antrenor, Doru Oancea.

A arbitrat la centru Mircea Ardelean (Arad), asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Patricia Samsudean (Timişoara).

Observatori: Nicolae Grigorescu şi Romeo Malac, ambii din Timişoara.

Sorin ROGOZ