Zi aniversară


Săptămâna trecută, Filiala „G-ral Ion Dragalina” a A.N.C.M.R.R. Caransebeş a aniversat 88 de ani de la înfiinţarea, în anul 1925, a Societăţii Ofiţerilor în Rezervă şi în Retragere, şi 23 de ani de la reînfiinţarea, în 1990, a organizaţiei asociative centrale şi a filialelor acesteia, denumită astăzi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”.

Organizată şi desfăşurată la Cercul Militar, la această zi aniversară au răspuns invitaţiei de a participa comandantul Garnizoanei Caransebeş, lt.-col. Viorel Petrariu, şi locţiitorul comandantului U.M. 01440, mr. Dan Păun, care, fiind nou-numiţi în aceste funcţii, au ţinut să ia contact nemijlocit cu rezerviştii din filiala noastră, în vederea unei colaborări intense între cadrele active şi cele în rezervă sau retragere din garnizoană.

Cu acest prilej, a fost primit în rândul membrilor filialei noastre consilierul municipal al Primăriei Caransebeş, domnul ec. STELIAN CORNEA, subofiţer în rezervă, care s-a angajat să întreprindă unele activităţi recreative în folosul rezerviştilor, să activeze mai mult legătura filialei cu organele locale şi să atragă rezerviştii militari din garnizoană, care în prezent nu sunt membri ai filialei.

După prezentarea expunerii „31 Mai – Ziua Rezervistului Militar”, participanţii la această aniversare au purtat discuţii, au exprimat opinii cu privire la prezentul şi viitorul filialei noastre, în jurul unei mese festive organizate de rezerviştii care în ultima perioadă au adăugat încă un an la zestrea anilor vieţii lor.

Cu ocazia Zilei Rezervistului Militar, oaspeţii prezenţi au adresat cadrelor militare în rezervă şi în retragere din Asociaţie, şi chiar din afara ei, precum şi familiilor acestora, multă sănătate, iar denumirea de „rezervă” – au subliniat aceştia – să nu ne îndemne la pasivitate şi repaus, ci să ne determine la o mai mare implicare, în folosul comun al cadrelor în rezervă şi în retragere.

Col. (r) Iosif ANDRONESCU