Fără respect pentru „Bătrâna Doamnă”


FC Caransebeş – UTA Bătrâna Doamnă 2-1 (1-0)

caransebes uta 9În cel de al cincilea meci de verificare din „vacanţa de iarnă”, FC Caransebeş a întâlnit vineri, 14 februarie, pe stadionul din Balta Sărată, pe UTA Bătrâna Doamnă, formaţie care ocupă locul I în Liga a IV-a, judeţul Arad.

Prima fază periculoasă şi-au trecut-o în cont gugulanii, în minutul 8, când Poiană i-a trimis bine pe stânga lui Negoescu, acesta a tras din 8 metri, portarul Mitrea a respins până la acelaşi Negoescu, din acesta mingea ricoşând în aut de poartă.

Primul gol a picat în minutul 20, când „distribuitorul” Poiană l-a angajat perfect în adâncime pe Şandru, care, deşi talonat de Suslak, a avansat şi, de la 16 metri, l-a executat pe Mitrea cu un şut imparabil, pe sus. Gugulanii puteau să mai înscrie în minutul 29, după o fază spectaculoasă, atunci când R. Artimon a centrat de pe dreapta, Şandru, aflat în centrul careului, a lăsat pentru Vlăduţi, şutul acestuia fiind respins de Mitrea, însă numai până la Poiană, care, de la 10 metri, a trimis în stâlpul din dreapta al porţii arădene.

Ultima fază importantă a primei reprize s-a consemnat în minutul 38, după o centrare de pe dreapta a lui Vlăduţi, atunci când Poiană a aşezat scurt pentru Şandru, acesta a pivotat, şutul său puternic, de la 10 metri, fiind respins de Mitrea.

Repriza secundă a început cu o ocazie a oaspeţilor, care, în minutul 52, au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea stângă, după un fault al lui R. Artimon asupra lui Cristei. A executat Varga, Botiş a întors la 18 metri, de unde Cristei a trimis peste transversală. Oaspeţii puteau egala în minutul 63, când Varga a trimis pe dreapta la Popa, Haidău a ieşit, şutul arădeanului fiind respins de pe linia porţii de Dubei.

Gugulanii şi-au majorat avantajul în minutul 74, după o pasă în adâncime a lui Steop, Săulescu, aflat la 8 metri, trimiţând calm în stânga lui Bordea, cel care l-a înlocuit între buturi pe Mitrea. Caransebeşenii au mai avut o fază spectaculoasă în minutul 77, când, după un corner de pe stânga executat de Negoescu, mingea a ajuns la Vătafu, acesta, aflat în careu, a trecut printre trei jucători, şutul-centrare pe jos lovindu-se de Steop, mingea trecând peste bara transversală. Scorul final a fost stabilit în minutul 87, în urma unui corner de pe dreapta executat de Pavel, Botiş, aflat la 14 metri, trimiţând, fără preluare, o ghiulea la care portarul Haidău nu a avut nicio şansă să intervină.

Sorin ROGOZ

Mai multe despre această partidă puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care apare pe piaţă joi, 20 februarie.