Muguri de campioni la Slatina-Timiş


Rugby Tag-ul este o disciplină care a pătruns de curând şi în instituţiile de învăţământ din România. Judeţul Caraş-Severin este unul în care profesorii de educaţie fizică s-au implicat pentru promovarea acestei activităţi sub denumirea „Muguri de Campioni”, derulat sub egida Federaţiei Române de Rugby, în cadrul Programului Naţional „Pierre de Coubertin“.

În urma desfăşurării fazei judeţene, la finala pe ţară de la Bucureşti la ciclul gimnazial s-a calificat Şcoala Gimnazială Slatina Timiş. Elevii profesorului Adrian Neagu au evoluat cu succes la faza naţională, la care au participat 20 de echipe. Acestea au fost împărţite în patru grupe de câte cinci formaţii, cei din Slatina-Timiş făcând parte din Grupa D, în care au câştigat toate meciurile: 6-0 cu Şcoala Gimnazială Nr. 6 Alexandria, 4-3 cu Şcoala Gimnazială Sângeorz Băi, 3-2 cu Şcoala Gimnazială Nr. 1 Buftea şi 6-0 cu Şcoala Gimnazială „Tompa Laszlo“ Odorheiu Secuiesc.

Nu a fost o singură câştigătoare, scopul organizatorilor fiind acela de a promova disciplina Rugby Tag şi de formare a cât mai multor echipe. Toate participantele au primit premii identice, diplome, cupe, medalii şi tricouri. Profesorul Adrian Neagu, de la Şcoala Gimnazială Slatina-Timiş, a avut o echipă formată din următorii elevi: Marian Bunea, Alexandru Carîmb, Daniel Carîmb, Ilie Carîmb, Florin Todor, Florin Madincea, Damian Isac.

Marian CĂRĂVAN