„Ziarul Lumina”, în ediţia de Banat


Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române tipăreşte de astăzi primul număr al Ediţiei de Banat, publicaţie care are trunchiul comun cu cel al cotidianului difuzat la nivel naţional, însă conţine în plus spaţiu editorial (până la patru pagini) dedicat evenimentelor care au loc în cele patru eparhii ale Mitropoliei Banatului: Arhiepiscopia Timişoarei, Arhiepiscopia Aradului, Episcopia Caransebeşului, Episcopia Devei şi Hunedoarei. Această ediţie regională se tipăreşte la Timişoara şi se va distribui în patru judeţe din sud-vestul ţării: Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Ediţia de Banat a „Ziarului Lumina”’ este a patra ediţie regională deschisă în ultimii doi ani, alături de Ediţia de Moldova (Iaşi, 2 februarie 2009), Ediţia de Transilvania (Sibiu, 9 aprilie 2010) şi Ediţia de Oltenia (Craiova, 14 august 2010). Lansarea a trei din cele patru ediţii regionale a fost legată de o sărbătoare închinată Maicii Domnului: Izvorul Tămăduirii (Ediţia de Transilvania), Adormirea Maicii Domnului (Ediţia de Oltenia) şi Acoperământul Maicii Domnului (Ediţia de Banat).

Cele patru ediţii regionale apărute până acum au însemnat nu doar creşterea cu 25 la sută a numărului de abonamente, ci mai ales consacrarea „Ziarului Lumina” ca publicaţie naţională. Înscrierea în noul Statut pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române (art. 198, alin. 1 şi 2) a însemnat pentru publicaţiile ,,Lumina” o responsabilitate sporită în mediatizarea multiplelor activităţi desfăşurate la nivelul fiecărei eparhii. În acest moment, „Ziarul Lumina”, prin cele patru puncte de tipărire asociate fiecărei ediţii locale, poate ajunge în timp util în fiecare parohie şi dispune de spaţiu editorial suficient pentru a cuprinde toate informaţiile disponibile din eparhii.

Biroul de presă al Patriarhiei Române