Tinereţea şi fidelitatea, premiate la Caransebeş


Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş a găzduit joi, 13 decembrie, festivitatea de premiere a unui număr de 20 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, şi de acordare a titlului de Cetăţean al municipiului celor 49 de tineri care au împlinit vârsta majoratului în cursul celui de al patrulea trimestru al acestui an.

De obicei, aceste festivităţi le facem cu tinerii, cu cei care ating vârsta maturităţii la 18 ani, dar cele mai frumoase sunt totuşi cele mixte, cum este şi cea de astăzi, când alături de cei tineri vă aflaţi şi dumneavoastră, cei care sunteţi martorii fidelităţii şi stabilităţii, ai înţelepciunii, cetăţenii cei mai reprezentantivi şi mai statornici ai Caransebeşului. Vă felicit şi pe unii şi pe ceilalţi, dar mai ales pe dumneavoastră, pe seniori, pentru că aţi avut răbdarea să vă împăcaţi foarte bine cu partenerul, pentru că aţi depăşit toate problemele care apar de-a lungul vieţii şi aţi atins această frumoasă cifră de 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. Pe cei tineri îi îndemn să fie statornici, nu neapărat în căsnicie, dar să îşi apere şi să lupte cu înverşunare pentru visele lor, cu sinceritate, cu pasiune, şi să fie acei oameni pe care şi i-au dorit părinţii lor. Poate vreodată, de ce nu, peste 60 de ani, să fiţi şi voi, din nou, aici”, a spus primarul Felix Borcean.

Edilul le-a acordat, apoi, celor 20 de cupluri, câte o Diplomă de fidelitate şi un plic cu 500 de lei, iar tinerilor le-a înmânat titlul de Cetăţean al municipiului Caransebeş, după care au închinat câte o cupă cu şampanie, iar sărbătoriţii s-au fotografiat cu primarul.

Mădălina DOMAN