„E meritul băieţilor!”


FC Caransebeş – CS FC Hunedoara 1-0 (0-0)

În penultima reprezentaţie din turul acestui campionat, dată în faţa propriilor suporteri, FC Caransebeş a întâlnit pe stadionul din Balta Sărată, sâmbătă, 12 noiembrie, în cadrul etapei a XIII-a a Seriei a V-a a Ligii a III-a, pe FC Hunedoara. Se anunţa un meci extrem de greu pentru gugulani, oaspeţii având o carte de vizită bogată, de pe care e suficient să amintim numele antrenorului Aurel Şunda, precum şi un palmares binecunoscut în lumea iubitorilor fotbalului. De altfel, a şi fost o partidă aprig disputată, cu două reprize complet diferite, jucătorii ambelor echipe făcând risipă de efort în cel mai adevărat sens al cuvântului.

Prima fază de poartă s-a petrecut în minutul 7, când Creţu, de la oaspeţi, a fost sancţionat pentru joc periculos, lovitura liberă de la 22 de metri, executată de Feneş, fiind prinsă de portarul Ilie. Peste 5 minute, „centralul” Adrian Costreie a mai dictat o lovitură liberă de la 25 de metri în favoarea gazdelor, ca urmare a unui fault asupra lui Dovlete. A bătut scurt Feneş, până la Suru, însă şutul acestuia a trecut peste poarta hunedoreană.

Gazdele au încercat să construiască cu răbdare, mai ales cu mingi pe jos, pentru că trebuie spus că oaspeţii au aliniat o echipă extrem de bine clădită fizic, cu fundaşi înalţi şi puternici, care au dominat, în majoritatea timpului, duelurile aeriene cu jucătorii adverşi. Hunedorenii au pus şi ei în pericol poarta lui Vulpescu, în minutul 17, când, după un fault asupra lui Todea, Şandru a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar şutul său nu a nimerit ţinta. După numai 4 minute, a fost rândul lui Feneş să bată o lovitură liberă de la 25 de metri, dictată după un fault al lui Păcurar asupra lui R. Dumitru, însă portarul oaspeţilor a reţinut balonul.

Băieţii lui Aurel Şunda au avut o ocazie importantă în minutul 28, la centrarea de pe stânga a lui Şandor, însă lovitura de cap a lui Traşcan, de la 10 metri, s-a dus puţin pe lângă poartă. Peste două minute, hunedorenii au mai beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, ca urmare a unui fault comis asupra lui Păcurar, însă şutul lui Todea a fost prins de Vulpescu. O fază la care gugulanii au cerut penalty s-a consumat în minutul 33, atunci când Feneş a trimis în careu o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea, după ce s-a lovit ca la biliard de picioarele jucătorilor, a ajuns la Suru, care, aflat la 8 metri de poartă, a fost împiedicat să şuteze, a căzut, însă „centralul” a lăsat jocul să curgă.

Oaspeţii au mai avut un contratac tăios pe finalul primei reprize, când Todea, scăpat singur pe dreapta, a pătruns în careul caransebeşean şi a centrat prin faţa porţii, însă mingea s-a scurs în afara terenului. Gazdele puteau intra în avantaj la pauză, însă şutul lui Fara, de la 12 metri, a fost respins cu greu de Ilie.

Debutul părţii a doua a meciului a aparţinut caransebeşenilor, care au şi înscris foarte repede. În minutul 48, Suru a executat o lovitură liberă de pe dreapta, de la 22 de metri, mingea l-a lovit în mână pe Todea, aflat în zid, Adrian Costreie arătând fără ezitare punctul cu var, dar şi două cartonaşe galbene, unul lui Todea, pentru henţ, şi unul lui Şandru, pentru proteste. Penalty-ul a fost transformat de Feneş, care a bătut tare şi plasat, învingându-l pe Ilie, care ghicise colţul.

După primirea golului, hunedorenii au ieşit la joc mult mai curajos decât o făcuseră până atunci, însă gazdele s-au apărat exact, R. Dumitru, Patrona, N. Bona şi Firiţeanu făcând un joc foarte bun. Oaspeţii au avut o fază la care puteau înscrie, în minutul 65, când Şandru a scăpat singur de la centrul terenului, caransebeşenii s-au oprit, crezând că e ofsaid, însă Vulpescu a rezolvat situaţia, ieşind şi respingând cu piciorul, la 25 de metri. Încet, încet, trupa lui Aurel Şunda a împins jocul la jumătatea de teren gugulană, exercitând o presiune extrem de puternică asupra gazdelor. În minutul 68, Todea a prins un şut sănătos de la 25 de metri, însă balonul s-a dus puţin pe lângă stâlpul din stânga al porţii lui Vulpescu. Goal-keeper-ul gazdelor a avut însă o intervenţie excelentă, în minutul 73, când s-a întins şi a scos de lângă bară şutul frumos, de la 22 de metri, al lui Şandru. Acelaşi Vulpescu s-a mai evidenţiat o dată în minutul 76, când a reuşit să prindă „torpila” expediată pe jos, din lovitură liberă de la 30 de metri, de Todea.

Caransebeşenii au fost la un pas de majorarea scorului, în minutul 78, atunci când Dovlete a pătruns pe partea stângă, i-a pasat excelent, printre fundaşii hunedoreni, lui Frenţ, care a rămas singur cu portarul Ilie, însă şutul său de la 12 metri l-a nimerit pe goal-keeper-ul hunedorean. Din acel moment, oaspeţii au lăsat garda jos şi s-au năpustit peste gugulani, în căutarea golului egalizator. Finalul de meci a fost presărat cu lovituri libere acordate hunedorenilor, din zona periculoasă din faţa careului caransebeşean. În minutul 80, după o lovitură de la 30 de metri, executată de Şandru şi respinsă de fundaşii gazdelor, Aurel Şunda a fost trimis în tribună de „centralul” întâlnirii. În minutul 86, după o altă lovitură liberă de la 35 de metri, executată de acelaşi Şandru, apărătorii gugulani au respins în corner. Un minut mai târziu, Vulpescu şi-a mai salvat o dată echipa de la primirea unui gol, când a respins şutul pe jos, din 8 metri, al lui Moroşan, fază la care s-a şi accidentat, fiind nevoie de intervenţia medicilor pentru ca portarul caransebeşean să poată continua partida.

Oaspeţii au mai beneficiat de câteva lovituri libere, cea mai periculoasă fiind cea din minutul 90+4, dictată după un fault asupra lui Creţu, la 17 metri. A tras năprasnic Todea, însă Patrona a ieşit din zid la sacrificiu, ca la hochei, şi a reuşit să pareze torpila atacantului hunedorean, moment după care Adrian Costreie a şi pus punct întâlnirii.

Solicitat să ne spună câteva cuvinte după meci, antrenorul caransebeşean Ion Ibric a declarat scurt: „Mergeţi şi vorbiţi cu băieţii. E meritul lor!”. Iată ce ne-a declarat căpitanul gazdelor, şi totodată autorul golului, Ion Feneş: „A fost un meci aprig disputat, am întâlnit o echipă bună, cu tradiţie în fotbalul românesc, Corvinul, sau FC Hunedoara. Cred eu că ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor în acest joc şi, datorită grupului, a echipei pe care am reuşit să o formăm, am câştigat azi. E meritul jucătorilor, dar în aceeaşi măsură al băncii tehnice şi al spectatorilor, care ne-au încurajat din primul până în ultimul minut. Pentru aceasta, le mulţumim cu toţii, şi sperăm să vină şi în continuare în număr la fel de mare, să ne încurajeze, pentru că avem nevoie de ei, dacă dorim să facem performanţă aici, la Caransebeş. Repet încă o dată, avem un grup bun, constituim o adevărată echipă, şi avem printre noi o serie de jucători tineri, foarte buni, cu care vrem să facem lucruri bune la acest club”.

FC Caransebeş: Vulpescu, Firiţeanu (min. 87, Tică), Patrona, N. Bona, R. Dumitru, Ţimbota, Feneş (90, D. Bona), Suru, Dovlete (83, Lepa), Frenţ, Fara (77, Şt. Bălan); rezerve: Socaci, Vătafu, Ştefănuţ. Antrenori: Ion Ibric, Dan Doran.

FC Hunedoara: Ilie, Creţu, Cuciula, Şandor, Magdaş, Şandru, Dimcea, Nicolau, Traşcan (80, Moroşan), Păcurar, Todea; rezerve: Băeşu, Kelemen, Negru, Popesc, Samoilă, Muntean. Antrenori: Aurel Şunda, Remus Steop.

A arbitrat la centru Adrian Costreie (Tg. Jiu), asistat la cele două linii de Marian Cujbă şi Nicolae Gheorghiţă (ambii din Slatina).

Observatori: Gabriel Dan şi Ionel Bungău, din Timişoara.

Clasament Liga a III-a

1. Bihorul Beiuş 13 8 3 2 17-15 27 (+9)

2. A.C.S. Recaş 13 7 4 2 22-9 25 (+7)

3. Caransebeş 13 7 4 2 18-12 25 (+4)

4. Giarmata 13 7 3 3 19-14 24 (+3)

5. Simeria 13 6 3 4 18-13 21 (+3)

6. C.S.M. Şcolar 13 6 3 4 16-14 21 (+3)

7. Timişoara II 13 6 2 5 27-18 20 (+2)

8. Petroşani 13 5 5 3 13-9 20 (-1)

9. Hunedoara 13 5 4 4 14-10 19 (+1)

10. Flacăra Făget 13 5 1 7 16-28 16 (-5)

11. V. lui Mihai 13 4 3 6 12-13 15 (-3)

12. Naţional Sebiş 13 3 4 6 12-12 13 (-8)

13. Becicherecu M. 13 3 2 8 15-19 11 (-10)

14. Gloria Arad 13 2 4 7 8-18 10 (-18)

15. Gloria Reşiţa 13 2 4 7 7-17 10 (-11)

16. Vladimirescu 13 3 1 9 15-28 10 (-8)

 

Rezultatele complete ale etapei a XIII-a: FC Caransebeş – FC Hunedoara 1-0; CSM Şcolar – Gloria Arad 0-1; Flacăra Făget – Gloria Reşiţa 0-0; Millenium Giarmata – ACS Recaş 2-2; Bihorul Beiuş – FC Timişoara 1-0; Becicherecu Mic – Vladimirescu 4-0; Jiul Petroşani – CFR Simeria 0-0; Valea lui Mihai – Naţional Sebiş 1-0.

 

Etapa a XIV-a, vineri, 18 noiembrie: Gloria Reşiţa – Jiul Petroşani; FC Hunedoara – CSM Şcolar; CS Vladimirescu – FC Caransebeş; FC Timişoara – ACS Recaş; Gloria Arad – Bihorul Beiuş; CFR Simeria – Becicherecu Mic; Naţional Sebiş – Flacăra Făget.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ