Au pădurile fazani şi balta peşte!


Mai mult de 200 de fazani au fost eliberaţi, în ultima perioadă, în fondurile de vânătoare din jurul municipiului, într-o acţiune de populare a acestor zone, organizată de Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Caransebeş. Păsările au fost achiziţionate din fondurile proprii ale filialei gugulane, de la crescătoria din Pătule, judeţul Dolj. Preşedintele filialei locale a AJVPS, Cristian Stepanescu, ne-a spus că fazanii au fost eliberaţi în zona fostelor unităţi militare, pe malul stâng al Timişului, dar şi în fondurile de vânătoare de la Sacu, Constantin Daicoviciu, Poiana şi Turnu Ruieni. Iniţiativa vânătorilor şi pescarilor caransebeşeni a fost salutată şi de preşedintele onorific al filialei locale, primarul Marcel Vela.

„Felicit vânătorii şi pescarii sportivi din Caransebeşpentru că sunt preocupaţi şi de dezvoltarea şi evoluţia benefică pentru natură a tuturor speciilor de animale şi păsări din zona noastră. Îi asigur de tot sprijinul administraţiei locale, inclusiv cu dotări şi personal din cadrul Poliţiei Locale, pentru a eradica acţiunile de braconaj de pe fondurile de vânătoare şi de pescuit din jurul Caransebeşului“, ne-a spus Marcel Vela.

Conducerea locală a AJVPS a mai anunţat că în perioada următoare vor fi continuate şi acţiunile de populare cu puiet de peşte, atât pe Timiş şi Sebeş, cât şi în bălţile din jurul municipiului. (B. Naum)