Ziua Naţională, la Liceul din Teregova


In cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitire” din Teregova au fost organizate mai multe acţiuni. După întrecerea sportivă „ Cupa 1 Decembrie”, organizată de prof. Maria Damian, programul a continuat cu o serie de momente menite să marcheze evenimentul din punct de vedere istoric. Primii care au intervenit au fost „mesagerii Unirii” (Sorina Banda, Vali Stoichescu, Lili Colţan, Mirela Berzescu, Ana Maria Olaru, din clasa a VII-a A), care au vorbit despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie. Apoi prin lecturarea unor fragmente din mărturiile localnicilor referitoare la anul Unirii, prof. dr. Gabriela Bica, organizator şi coordonator al programului, a pregătit emoţional participanţii pentru concursul cu tema „Evenimente din vremea Unirii”. S-au întrecut şase echipe, formate din 12 elevi din clasele a VIII-a, cel mai bun punctaj obţinându-l echipajul format din Roxana Mariţescu (VIII-A) şi Olivian Grozăvescu (VIII-B). Un grup de elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII din Rusca-Teregova, îndrumaţi de prof. Daniela Banda, a venit cu cântece şi poezii patriotice.

În încheierea programului, sub genericul „Bucătăria teregoveană din vremea Unirii de la 1918”, elevii clasei a XI-a a Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, împreună cu prof. Ana Lozici, au prezentat o expoziţie de preparate şi obiecte de bucătărie tradiţională.

La acţiune, ne-a informat prof. dr. Gabriela Bica, director al Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie”, au participat elevi, cadre didactice şi părinţi, atât de la Teregova, cât şi de la Rusca-Teregova.

Sonia BERGER