Colgate predă ore de sănătate la „Traian Doda”


Joi, 6 aprilie, la Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeş s-a desfăşurat activitatea de voluntariat „Împreună învăţăm să fim sănătoşi!”, acţiune educativă pentru sănătate, inclusă în Programul şcolar COLGATE, program pentru educaţie în domeniul igienei orale, desfăşurat în parteneriat cu Colgate, parte din Programul global „Bright Smile, Bright Future”, activitate coordonată de prof. Elena Doina Ghica.

Programul pentru educaţie în domeniul igienei orale cuprinde 50 de milioane de copii anual şi numără 80 de ţări implicate.

Obiectivul acestuia este învăţarea regulilor de bază pentru o igienă orală corectă. Autorii programului sunt Consiliul Internaţional Multicultural de Educatori, Psihologi, Medici stomatologi specializaţi în prevenţie, stomatologie pediatrică.

Ideile-cheie ale programului sunt: prevenirea, construirea stimei de sine, îngrijirea/grija pentru sănătatea proprie, obiceiuri corecte, responsabilitate, supereroii dinţilor sănătoşi.

În cadrul acestei activităţi, elevii au beneficiat din partea Programului şcolar COLGATE de suport informaţional, vizionând filme educative, broşuri informative, şi le-au fost donate personal plăsuţe cu pastă de dinţi şi periuţe, pentru a-şi forma comportamente corecte de îngrijire a sănătăţii.

Mădălina DOMAN