Cu ce-au greşit?


muncitorul resitaCS Vladimirescu 2003 – Muncitorul Reşiţa 1-0 (0-0)

Formaţia din municipiul de pe Bârzava, patronată de Aquacaraş, a întâlnit vineri, 22 martie, într-un joc disputat în deplasare, contând pentru etapa a XVI-a a Ligii a III-a, pe CS Vladimirescu 2003. De această dată, am spune noi, băieţii antrenaţi de Viorel Lolea nu doar că au ratat, ci, cu siguranţă, ghinioanele s-au ţinut scai de ei.

Dar să vedem cum s-au desfăşurat ostilităţile pe stadionul din cocheta bază sportivă de la Vladimirescu. Oaspeţii s-au instalat de la început la cârma partidei, iar în minutul 4 Avramovici a expediat primul şut spre poarta adversă, Mitrea respingând balonul în corner. Peste două minute, Rarinca a trimis cu capul, pe lângă poartă, centrarea venită de pe dreapta, de la Dobre, în urma executării unei lovituri libere. În minutul 8, Ţimbota a centrat de pe partea dreaptă, Bobină a prelungit, cu capul, până la Avramovici, însă şutul reşiţeanului s-a dus pe lângă ţintă. În minutul 10, oaspeţii au fost foarte aproape de deschiderea scorului, la un corner executat de Vasiliu, când Bobină a reluat cu capul, Mitrea era bătut, însă Ciobanu a respins balonul de pe linia porţii.

Gazdele au avut două faze de poartă în prima repriză, atunci când, în minutul 12, Istin a trimis o centrare în careul reşiţean, balonul fiind respins cu capul, de Rarinca, din zona punctului de la 11 metri, şi în minutul 20, Giurcanu reuşind să reţină mingea expediată cu capul de Cociş, după o centrare venită de pe dreapta, de la Stănaia.

După aceste momente mai bune ale ardelenilor, oaspeţii şi-au reluat atacurile la poarta lui Mitrea, iar în minutul 32, Bobină a trimis cu capul centrarea venită de pe dreapta, de la Avramovici, însă goal-keeper-ul gazdelor a respins de sub transversală. În minutul următor, bara l-a salvat pe Mitrea, la mingea trimisă cu capul de Fara, după un corner bătut de Vasiliu, de pe partea dreaptă. Reşiţenii şi-au trecut în cont cea de a doua bară în minutul 39, atunci când Dobre a executat un corner de pe stânga, Fara a reluat cu capul, Mitrea a reuşit să respingă, însă numai până la Ţimbota, care, de la 9 metri, a tras în transversală. Şi tot bara transversală s-a opus deschiderii scorului în minutul 41, la şutul de la 25 de metri al lui Vasiliu.

Partea a doua a meciului a început tot cu reşiţenii în atac, în minutul 51, Mitrea reuşind să apere lovitura de cap a lui Vasiliu, venită după o centrare expediată de pe partea dreaptă de Ţimbota. Oaspeţii au văzut gol în minutul 54, la o fază în care Dobre a tras de la 28 de metri, Istin a respins de pe linia porţii, până la Fara, însă şutul de la 16 metri al reşiţeanului s-a dus milimetric pe lângă poartă. În minutul 60, a fost rândul lui Vasiliu să expedieze o torpilă de la 20 de metri, însă mingea a fost scoasă de sub transversală de Mitrea.

Gazdele au înscris unicul gol al întâlnirii în minutul 62, la un corner executat de Hodoroiu, Dobre a respins până la Stănaia, care, cu umărul, dar şi cu ajutorul unei bălţi care a făcut ca mingea să ricoşeze pe sub Giurcanu, a deschis scorul.

Reşiţenii s-au aruncat din nou în atac, iar în minutul 65 Mitrea a reuşit să respingă şutul de la 12 metri expediat de Ţimbota. Ultima bară a oaspeţilor s-a consemnat în minutul 70, când Bobină a tras de la 16 metri, mingea a lovit stâlpul din dreapta al porţii lui Mitrea, de unde a ricoşat, cu noroc, în braţele acestuia.

În minutul 79, Ţimbota a beneficiat de o centrare venită de pe dreapta, de la Boltaşu, însă şutul său, de la 18 metri, a fost apărat de Mitrea. Şi pentru ca seria de ghinioane a reşiţenilor să fie aproape perfectă, în minutul 83, Dobre a bătut un corner de pe partea stângă, Mitrea a respins până la Vasiliu, al cărui şut din marginea careului s-a oprit într-o baltă, la 3 metri de poarta goală a gazdelor.

Mai multe amănunte puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care apare pe piaţă joi, 28 martie.