Voluntarii din Oţelu Roşu au „încins” tribunele


Recent, timp de două zile, pompierii voluntari ai Serviciilor private şi Serviciile voluntare ale localităţilor cărăşene s-au aflat în competiţie, verificându-şi abilităţile în caz de intervenţie. Etapa judeţeană de anul acesta a concursului Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, organizat de ISU „Semenic”, a reunit cinci echipe care s-au luptat pentru primele locuri de pe podium. În concurs s-au înscris cinci echipe, iar alte două s-au prezentat fără a concura, însă cu gândul de a învăţa. Astfel, s-au întrecut pentru un loc în etapa interjudeţenă Serviciile voluntare din Oţelu Roşu, Reşiţa, Târnova, Slatina-Timiş şi Ezeriş. În final, câştigătorea acestei etape a fost desemnată echipa din Oţelu Roşu. Din tribune, atmosfera a fost susţinută de către membrii SVSU din Obreja şi Gârnic, care au promis că anul viitor vor fi pregătiţi să concureze”, a declarat plt. Ancuţa Balint, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”.

Dacă anul trecut cei mai pricepuţi s-au dovedit a fi voluntarii de la Târnova, la cele trei probe din concurs de anul acesta, respectiv ştafeta de 4×100 m, pista cu obstacole 100 m şi dispozitivul de intervenţie, echipa oraşului Oţelu Roşu a reuşit să se claseze pe primul loc la fiecare probă. Astfel, ea a fost desemnată campioană absolută a etapei judeţene şi va reprezenta Caraş-Severinul la etapa interjudeţeană ce se va desfăşura la începutul lunii iulie, în judeţul Mehedinţi. Pe treapta a doua a podiumului s-au clasat Serviciile voluntare din Slatina-Timiş, iar pe cea de treia, s-a aflat echipa de la Reşiţa.

Anul trecut, etapa interjudeţeană a acestui concurs a fost găzduită de judeţul Caraş-Severin, în staţiunea Băile Herculane.

Mădălina DOMAN