La Maciova, tradiţia e la ea acasă


În seara zilei de marți, 15 august, începând cu ora 19, a avut loc deschiderea rugii din satul Maciova, comuna Constantin Daicoviciu, a cărui biserică poartă hramul Adormirii Maicii Domnului.

Seara a început cu slujba oficiată de Părintele paroh Ionel Remus Negru, împreună cu Pr. Ioan Goloșie de la Parohia Ohaba-Mâtnic, Protopopiatul Caransebeș, şi Pr. Dumitru-Adrian Tiuch de la Parohia Valeadeni, Protopopiatul Reșița, în prezenţa autorităţilor locale, a primarului comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș, a viceprimarului Cristinel Răduț, cu participarea tuturor fiilor satului, în costume populare.

Părinele Ionel Remus Negru a adresat un cuvânt de 

învăţătură despre importanța sărbătoririi hramului pentru toţi credincioșii satului. În discursul său, părintele a subliniat faptul că datoria ce revine tuturor membrilor comunității este de a duce mai departe tradiţia şi obiceiurile satului, din generație în generație. A urmat, apoi, deschiderea festivă a rugii, cu tradiţionala horă, după care Ansamblul de dansuri „Doina Banatului” din Caransebeş i-a încântat pe toţi cei prezenţi cu o suită de jocuri populare.

Pr. Romulus FRÎNCU