Voleibaliştii, în formaţie completă


Așa cum anunțam într-o ediție trecută a ziarului nostru, Volei Club Banatul Caransebeș s-a despărțit de mulți din cei care au evoluat în campionatul trecut în Polivalenta din Pipirig, fiind păstrați în echipă doar „secundul de atac”, letonul Aivars Petrusevics, „centrul” Fabian Birău, „libero-ul” Sergiu Diaconescu, „ridicătorul” Ionuț Teleleu şi Andrei Laza. Au fost transferați „libero-ul” bulgar Anton Vasiliev, de la CSKA Sofia, „secundul” Bogdan Nan, ultima achiziție fiind „ridicătorul” şi coordonatorul de joc al naționalei Columbiei, Juan Camilo Ambuila, în vârstă de 24 de ani, care îl va înlocui la Caransebeș pe Laurențiu Vânătoru, căruia nu i s-a prelungit contractul.

Iată că, zilele trecute, conducerea clubului gugulan a mai adus la echipă o extremă de valoare, pe Nemanja Stevanovic. „Nemanja are 27 de ani, este un jucător complex, cu o bună apărare, «secund» de mână stângă, și, împreună cu Aivars Petrusevics, va asigura pozițiile de «extremă» ale Banatului Caransebeș. Aceștia vor fi ajutați de mai tânărul Bogdan Nan, 21 de ani, un produs al antrenorului Rodian Achimescu de la Oradea”, ne-a informat managerul clubului, Cornelia Vlaicu. 

Banatul Caransebeș şi-a consolidat şi partea centrală, prin venirea lui Leandro Mejia, medaliat cu bronz, împreună cu naționala sub 23 de ani a Columbiei, la ultima ediție a Jocurilor Panamericane, el urmând să evolueze alături de Fabian Birău și Andrei Laza. Gugulanii au reușit să-şi acopere şi postul de „fals”, unde rămăseseră descoperiți după despărțirea de sârbul Cedic, ajungând la o înțelegere cu un alt jucător valoros, rusul Alexander Kullo, 27 de ani, 1,97 metri, care vine de la campioana Cehiei, Kladno, dar a mai evoluat în cariera sa și în Superliga rusă, unul dintre cele mai puternice campionate din lume.

„Pot spune ca am încheiat campania de transferări şi că acesta este lotul cu care vom porni la drum în noua ediție de campionat. Din a doua jumătate a lunii august, băieții se vor apuca de treabă sub comanda noului antrenor Răzvan Parpală”, a mai spus Cornelia Vlaicu.

Banatul Caransebeș va debuta în noul sezon de volei în 8 octombrie, când gugulanii vor juca, în Cupa României, la Unirea Dej, într-o partidă eliminatorie, prima etapă din campionat fiind programată peste o săptămână, în 15 octombrie.