Vin zile de foc. De mâine, temperaturile vor urca până la 39 de grade!Conform informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, județul Caraş-Severin rămâne și astăzi sub incidența atenționării meteorologice COD GALBEN de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat și se vor înregistra temperaturi între 33 și 37 de grade, ne-au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”. Începând de miercuri, 10 iulie, intră în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 și 39 de grade.
Pentru siguranța cetăţenilor, ISU „Semenic” recomandă respectarea următoarelor măsuri:
Evitați aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare!
Purtați haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare!
Beți suficiente lichide pentru a vă hidrata corespunzător, nu prea reci, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină sau zahăr în cantitate mare!
Consumați fructe și legume proaspete!
Mențineți legătura cu persoanele în vârstă, interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferiți-le asistență ori de câte ori au nevoie!
Nu lăsați copiii sau animalele de companie singuri/singure în autoturisme expuse la soare!
Pentru a preveni incendiile, nu aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite și nu aruncați la întâmplare resturile de chibrituri și țigări aprinse!
Geanina LUCA

Lasă un comentariu