Poliţiştii şi procurorii au tocat MILIONUL drogurilor la Caransebeş


În cursul săptămânii trecute, poliţiştii de la Crimă Organizată, sub conducerea procurorului din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin, au desfăşurat acţiunea cunoscută sub numele de cod MILION, care viza un grup infracţional specializat în cultivarea şi distribuirea de droguri de risc. În urma descinderilor imobiliare efectuate la Caransebeş şi Domaşnea, au fost reţinuţi trei tineri, care au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Se pare că aceştia au avut legături cu grupul infracţional caransebeşean anihilat în luna martie. (C. Senco, B. Naum)

În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, sub coordonarea procurorului din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, şi cu sprijinul direct al S.I.P.I. Caraş-Severin şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în cadrul Operaţiunii ,,MILION”, care viza un grup infracţional specializat în cultivarea şi distribuirea de droguri de risc, joi, 11 octombrie, au fost efectuate un număr de şapte descinderi domiciliare pe raza localităţilor Caransebeş şi Domaşnea, la locuinţele unor tineri suspectaţi de astfel de activităţi infracţionale.

 Astfel, au fost conduse la sediul DIICOT 11 persoane faţă de care a început efectuarea de cercetări sub aspectul infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fapte prevăzute cu până la 15 ani închisoare. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite aproximativ 80 de doze de droguri pregătite pentru a fi distribuite, precum şi bunuri folosite la consumul de droguri. Faţă de trei tineri, cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani, respectiv Ion Andrei, din Domaşnea, dar care lucrează ca bodyguard la clubul „One Million” din Caransebeş şi la domiciliul căruia poliţiştii au găsit cinci săbii şi 20 de cuţite, Vasile Alexandru Ioja şi Ion Librimir, au fost emise ordonanţe de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, după care au fost prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă, instanţa hotărând vineri reţinerea acestora în arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

Se pare că aceştia au avut strânse legături cu grupul infracţional specializat în traficul de droguri, anihilat în luna martie a acestui an, din care făceau parte Puiu Stănescu, Darius Stănescu, Daniel Berari, Daniel Băran, Sergiu Valentin Todor, Nicolae Căpâlnean şi Latinca Jurca. Toţi aceştia au fost deja condamnaţi de Tribunalul Caraş-Severin şi de Curtea de Apel la pedepse cuprinse între doi şi trei ani de închisoare.

Carmen SENCO

Bogdan NAUM