Get Adobe Flash player

Viitorul Caransebeş, parcurs impecabil în prezent

Foresta Armeniş – ACS Viitorul 1913 Caransebeş 1-6 (1-4)

În etapa a VI-a a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a jucat duminică, 8 octombrie, în deplasare la Foresta Armeniş, o formaţie care, deşi nou-promovată, are imn şi evoluează pe o bază sportivă renovată şi cochetă, în care administraţia locală a investit fonduri importante. În plus, aşa cum le şade bine marilor echipe, primarii Cristian Vela şi Felix Borcean au stat alături în tribună pe tot parcursul meciului.

Oaspeţii au deschis scorul repede, în minutul 5 Ciucur luând o acţiune pe cont propriu, pe aripa dreaptă, în care l-a depăşit pe I. Brumar şi, după ce a intrat în careu, a şutat sec la colţul scurt, fără şanse pentru portarul I. Dragomir.

După doar trei minute, caransebeşenii i-au masat în careul propriu pe „zimbrii” de la Armeniş, iar în urma unui atac purtat pe partea stângă mingea a fost înălţată în suprafaţa de pedeapsă, niciunul dintre jucători nu a reuşit să rezolve faza, iar Şandru, mai iute de picior, a trimis un voleu la colţul lung, pe care I. Dragomir, mascat de propriii fundaşi, nu l-a văzut, aşa că tot ce i-a rămas de făcut a fost să scoată pentru a doua oară mingea din plasă.

Oaspeţii au mai avut o ocazie mare de a înscrie în minutul 12, atunci când Negrei a trimis o centrare de pe dreapta, mingea a ajuns la Covăsală, însă „latul” acestuia, de la 6 metri, a trecut peste transversala porţii adverse.

Băieţii antrenaţi de Ion Bica şi-au mărit totuşi avantajul în minutul 15, atunci când V. Dragomir a comis un henţ la 22 de metri, lovitura liberă executată de Neagu, pe lângă zid, poposind în colţul stâng al porţii apărate de I. Dragomir.

S-a făcut 0-4 două minute mai târziu, după ce Negrei a centrat înalt, de pe stânga, Ciucur, aflat la 12 metri, a aşezat perfect pentru Jula, şutul acestuia, deviat de un fundaş, derutându-l pe I. Dragomir şi oprindu-se în plasă.

În minutul 26, Ianoşiga a recuperat o minge de la 22 de metri, a avansat şi a şutat puternic, însă balonul, deviat, s-a dus peste poarta caransebeşeană. Gazdele au redus totuşi din handicap în minutul 31, atunci când Valuşescu l-a faultat pe Oprea în suprafaţa de pedeapsă, centralul Rafael Lupu a dictat penalty, iar M. Dragomir a executat plasat, învingându-l pe fostul său coechipier Birăescu, care totuşi ghicise colţul.

În minutul 36, caransebeşenii au rămas fără căpitan, Şandru fiind nevoit să părăsească terenul, accidentat. Ultimul moment important al primei reprize s-a consumat în minutul 38, atunci când I. Brumar l-a faultat în careu pe Negrei, lovitura de pedeapsă executată de tânărul Jula fiind apărată de I. Dragomir.

Repriza a doua a început cu o ratare cât roata carului, a oaspeţilor, când, în minutul 48, Ciucur a profitat de o greşeală a apărării adverse, a recuperat balonul şi a avansat singur până la 20 de metri, moment în care tot ce-i mai rămăsese de făcut era să-l dribleze pe portarul I. Dragomir, ieşit în întâmpinare, însă atacantul caransebeşean şi-a prelungit prea mult mingea, iar aceasta s-a dus în aut de poartă. În minutul următor, nou-intratul Dumitru a scăpat pe partea stângă şi a şutat puternic din interiorul careului, la colţul lung, dar balonul a trecut la câţiva centimetri de stâlpul stâng al porţii lui I. Dragomir.

Cei doi au fost şi protagoniştii fazei din minutul 58, atunci când Dumitru, pe aripa stângă, l-a depăşit pe goal-keeper-ul gazdelor, a trimis pe jos în faţa porţii, de unde Ciucur a îndeplinit o simplă formalitate pentru a duce scorul la 1-5.

A urmat o perioadă mai bună a gazdelor, care s-au mutat cu toată echipa în jumătatea de teren caransebeşeană, dar asta i-a costat, pentru că, în minutul 69, pe un contraatac, Ţuţul a beneficiat de o angajare lungă, peste întreaga apărare a Forestei, şi, nemarcat, la 11 metri, a pus latul, nedându-i nicio şansă lui I. Dragomir să intervină.

Ultima fază importantă a meciului s-a consemnat în minutul 83, atunci când Imbre, angajat perfect în adâncime, a avansat şi a şutat puternic de la 14 metri, însă I. Dragomir s-a întins şi a respins balonul în corner.

Foresta Armeniş: I. Dragomir, I. Brumar, V. Dragomir, M. Hurduzeu, I. Stepanescu-Adamescu, I. Brumar, P. Ianoşiga (56, Gh. Dragomir), M. Dragomir, A. Oprea (75, I. Hurduzeu), A. Enache, I. Dragomir; rezerve: I. Dragomir, P. Grozăvescu, Gh. Brumar, F. Dragomir, N. Dragomir. Antrenor, Daniel Brumar.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, A. Ţundrea, R. Covăsală, Gh. Valuşescu, O. Bălan (60, Al. Avramovici), M. Mariţescu, N. Jula (46, Al. Dumitru), Al. Ciucur, G. Negrei, D. Şandru (36, N. Imbre), A. Neagu (65, C. Ţuţul); rezerve: D. Socaci, H. Bona. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Rafael Lupu (Reşiţa), asistat la cele două linii de Cristian Buzzi (Oţelu Roşu) şi Claudiu Gogu (Reşiţa).

Observator: Cornel Corocan (Reşiţa).

Sorin ROGOZ

Traducere
Slovensky Med
Ultimele articole
Servicii deratizare Transal Urbis


Servicii Transal Urbis