Parcomatele schimbă regulile la Caransebeş


În ultima şedinţă de Consiliu local, aleşii municipali caransebeşeni au aprobat o hotărâre care modifică Regulamentul de funcţionare a sistemului de taxare a staţionării şi parcării autovehiculelor în oraş. Conform noului act normativ adoptat la sfârşitul lunii septembrie, în parcările publice cu plată, cu autotaxare, prevăzute cu parcomate, taxa de parcare poate fi achitată doar sub forma tichetului de parcare eliberat de parcomat, nefiind aplicabile prevederile recent aprobatului Regulament de funcţionare a sistemului de taxare a staţionării şi parcării autovehiculelor în municipiul Caransebeş, în sensul că se elimină posibilitatea rezervării de către persoanele fizice sau juridice a unor locuri de parcare prin inscripţionarea numărului de înmatriculare a autoturismelor pe locul de parcare plătit, aceştia urmând să ocupe, în baza abonamentului, un loc liber aflat în parcările publice cu plată.

În Centrul civic, sistemul este deja funcţional de aproximativ o lună, mai există un sector, tot în centru, pentru care se aşteaptă un racord de la ENEL, şi în cel mai scurt timp se va deschide parcarea şi în Parcul Teiuş. Încasările sunt acum aproape duble faţă de situaţia existentă anterior implementării sistemului de parcomate”, a spus primarul Felix Borcean.

Edilul a mai precizat că, în Parcul Teiuş, se va deschide un nou tronson în zona Stadionului Caromet, care va face legătura cu Str. Baba Novac, în acest fel urmând să fie rezolvată şi problema accesului maşinilor mari în parc, în perioada în care acolo se desfăşoară manifestări artistice sau sportive.

Bogdan NAUM