17 belgieni pentru Constantin Daicoviciu


Comuna Constantin Daicoviciu găzduieşte în aceste zile un grup de 17 tineri, nouă băieţi şi opt fete, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, sosiţi tocmai din Belgia, de la Bruxelles. Joi, 4 iulie, oaspeţii au fost primiţi cu deosebită căldură la Primărie, de reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu edilul Daniel Boambeş, şi de tineri din comună. Belgienii sunt cazaţi la Căminul Cultural din Prisaca, acolo unde beneficiază de toate utilităţile necesare unei şederi cât mai plăcute.

„Delegaţia din Belgia a sosit la noi în cadrul proiectului «Tineri pentru Constantin Daicoviciu» şi, timp de zece zile, desfăşoară tot felul de activităţi, în parteneriat, bineînţeles, cu localnicii de aceeaşi vârstă cu ei. De pildă, au curăţat albia pârâului Măcicaş, au curăţat terenul unde urmează să amenajăm un parc pentru copii la Maciova şi, de asemenea, terenul din centrul satului Prisaca, unde vom face o alee şi un spaţiu verde destinat tinerilor din zonă”, ne-a spus primarul comunei, Daniel Boambeş.

Belgienii au participat duminică, 7 iulie, la sfinţirea troiţei de la biserica din Mâtnicu Mare, împreună cu tinerii din comună, cu care s-au înţeles foarte bine şi au colaborat perfect în toate acţiunile desfăşurate la Constantin Daicoviciu, adaptându-se uşor la stilul de viaţă al gazdelor, semn că mentalitatea lor se aseamănă foarte mult cu cea a noilor prieteni pe care şi i-au făcut în România.

Înainte de a pleca din comună, duminică, 14 iulie, ei vor avea o ultimă întâlnire cu gazdele lor, în care vor fi dezbătute viitoarele proiecte comune, precum şi posibilitatea ca tinerii de aici să le „întoarcă” vizita în Belgia. (B. Meteş)