Viitorul Caransebeş a mai trecut un hop în drumul spre baraj. Mai are unul…


AS Berzasca – Viitorul Caransebeş 1-2 (1-2)

Miercuri, 31 mai, Viitorul Caransebeş a disputat meciul restant din etapa cu numărul 24, programată în 20 mai, în deplasare la AS Berzasca. Partida se anunţa una dificilă pentru gugulani, care, în cazul unui eşec sau al unei remize, ar fi putut pierde poziţia de lider al Ligii a IV-a înaintea ultimului meci, cel de sâmbătă, 3 iunie, tot din deplasare, cu AS Oraviţa, unde, dacă băieţii antrenaţi de Dan Doran vor să se califice la barajul de promovare în Liga a III-a, trebuie, de asemenea, să câştige.

Întâlnirea de la Berzasca a fost una aspră, aşa cum, de altfel, era de aşteptat, însă în final gugulanii s-au întors acasă cu toate cele trei puncte.

Gazdele au deschis scorul în minutul 17, după care, în minutul 22, au beneficiat de un penalty dictat în urma unui fault comis de O. Bălan, însă portarul caransebeşean Birăescu a apărat lovitura de pedeapsă.

Intervenţia goal-keeper-ului gugulan a fost ca un duş rece pentru oaspeţi, care s-au trezit şi, în doar 10 minute, au reuşit să întoarcă rezultatul. Astfel, în minutul 32, Suru a executat o lovitură liberă de la 17 metri, pe jos, la colţul lung, reuşind să restabilească egalitatea, pentru ca înainte cu 3 minute de pauză să-şi ducă echipa în avantaj, în urma executării unei alte lovituri libere, de astă dată de la 20 de metri.

Caransebeşenii au rămas în 10 oameni după ce Gheorghescu, introdus la pauză, a văzut al doilea galben, pentru simulare, primul avertisment primindu-l pentru o intervenţie neregulamentară.

Spre final, gazdele s-au aruncat în atac, iar în minutul 74 Adrian Baghiu le-a acordat uşor o lovitură de la 11 metri, pe care Birăescu a apărat-o, centralul întâlnirii dictând repetarea ei pe motiv că nu fluierase, însă portarul gugulan şi-a mai salvat o dată echipa, menţinând tabela la 1-2.

„A fost un meci greu, important e însă că l-am câştigat, iar sâmbătă mergem la Oraviţa cu gândul la victorie. Vrem să mergem la baraj, vrem să promovăm. Dacă vom ajunge la baraj, vom juca, în sistem tur-retur, cu campioana judeţului Alba, Şurianu Sebeş”, ne-a spus după meci Ovidiu Chimigeriu, preşedintele Viitorului Caransebeş, care a făcut deplasarea în Clisură, alături de echipă.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, Gh. Văluşescu, B. Gulea, O. Bălan, C. Arnăut, D. Bona (min. 85, F. Dovlete), C. Suru, I. Toboşeru (17, A. Dumitru), I. Văcărescu, A. Neagu (46, M. Gheorghescu), D. Şandru; rezervă: D. Căldăraş. Antrenor, Dan Doran.

Sorin ROGOZ