Viitorul Caransebeş, debut cu dreptul în Cupa României


Viitorul Caransebeş – Vulturii Obreja 3-0 (2-0)

Viitorul Caransebeş a participat duminică, 5 martie, la prima competiţie oficială din acest an, gugulanii întâlnind, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, formaţia de Liga a V-a Vulturii Obreja, în turul I al Cupei României.

Gazdele au deschis scorul relativ repede, în minutul 7 Şandru pasându-i la 20 de metri lui Dumitru, şutul acestuia la semiînălţime păcălindu-l pe Ruicu, care, deşi a atins balonul, nu i-a putut opri drumul spre plasa porţii. După cum se desfăşurau ostilităţile, se anunţa un meci la discreţia gugulanilor, care au avut o posesie zdrobitoare, jocul de pase mergând ca uns. Pe acest fond, în minutul 17, Şandru, angajat pe partea dreaptă, a intrat în careu, însă Ruicu a ieşit curajos şi l-a blocat la 10 metri. Faza s-a repetat aproape la indigo în minutul 25, atâta doar că portarul oaspeţilor şi-a făcut datoria în afara careului. În minutul 30, acelaşi Şandru, servit excelent de Dumitru, care a centrat de pe dreapta, a prins un vole de la doar 8 metri, mingea scurgându-se agonizant pe lângă poarta celor de la Obreja.

În minutul 35, după executarea unui corner de pe partea stângă, mingea a ajuns la Lepa, şutul acestuia, de la 16 metri, fiind respins de portarul caransebeşean Birăescu.

Continuându-şi dominarea, gazdele mai puteau înscrie în minutul 39, în urma unei faze în care Bona i-a pasat lui Dumitru la 16 metri, acesta a trimis în faţa porţii, însă lui Şandru i-a lipsit un vârf de gheată pentru a împinge mingea în poarta adversă. Şi dacă Şandru nu a reuşit să marcheze, a făcut-o Neagu, în minutul 43, atunci când a trimis puternic de la 20 de metri, mingea l-a „şters” pe căpitanul oaspeţilor, Stanca, păcălindu-l pe Ruicu, plecat în colţul opus, şi a poposit în plasă.

Acelaşi Neagu a deschis seria ocaziilor în repriza a doua, atunci când, în minutul 48, a executat o lovitură liberă de la 22 de metri obţinută de Bona, şutul său fiind scos de sub bară de Ruicu. Caransebeşenii au dominat total jocul, însă le-au lipsit fazele în care să atace perpendicular poarta oaspeţilor, preferând combinaţiile care doar rar au dus mingea în careul advers. Totuşi, în minutul 72, Dumitru i-a aşezat balonul lui Văcărescu la 18 metri, şutul acestuia trecând la doar câţiva centimetri de poarta apărată de Ruicu.

Oaspeţii puteau şi ei înscrie în minutul 78, atunci când Lepa a driblat tot ce a întâlnit pe partea stângă, a intrat în careu, însă şutul său de la 8 metri, la colţul scurt, a fost prins de tânărul Căldăraş.

Răniţi în orgoliu, gugulanii au reacţionat imediat, în minutul 83 Bona trimiţând un şut excelent de la 25 de metri, dar Ruicu s-a întins spectaculos şi a deviat în corner balonul care se îndrepta spre vinclu. În minutul 87, Ruicu era cât pe ce să fie din nou păcălit, şutul lui Văcărescu de la 20 de metri fiind din nou deviat de fundaşii săi, însă goal-keeper-ul oaspeţilor a reuşit să se redreseze şi să respingă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 89, în urma unei faze în care Şandru i-a pasat bine în adâncime lui Neagu, iar acesta a trimis un lob superb, de la 14 metri, peste portarul Ruicu, ieşit în întâmpinare. Tânărul Dumitru putea să-şi treacă şi el numele pe lista marcatorilor, în minutul 90+1, atunci când Neagu i-a pasat perfect, de pe stânga, în faţa porţii, însă mingea reluată de el cu latul, de la 2 metri, s-a dus peste poartă.

„A fost un meci în care n-a fost nimic de remarcat în cele 90 de minute, doar scorul înregistrat la final pe tabela de marcaj. O partidă de o factură foarte slabă, în care am dovedit că suntem încă în vacanţă, că nu conştientizăm că mai sunt doar câteva zile până la debutul returului campionatului 2016-2017, dar sper să ne punem pe picioare şi la primul meci oficial să avem o evoluţie mult mai bună şi să obţinem victoria pe care ne-o dorim foarte mult. Meciul cu Obreja l-am început cu o serie de jucători care au activat mai puţin în turul campionatului, pentru că am dorit să menajez mai mulţi jucători care în meciul din prima etapă a returului vor face parte din primul unsprezece. În ceea ce priveşte meciul de sâmbătă, 11 martie, cu CS Moldova Nouă, care se va disputa tot pe Stadionul Municipal din Teiuş, de la ora 15, va fi unul dificil, pentru că, am mai spus-o, dacă la începutul campionatului n-am fost luaţi în seamă, iată, acum se ţine cont de noi, fiindcă suntem formaţia de pe primul loc şi orice echipă se mobilizează să evolueze cât mai bine împotriva noastră. Am văzut astăzi mai mult de 100 de oameni în tribune şi sper ca sâmbătă numărul acestora să fie cel puţin la fel de mare cum a fost la partida cu Lupacul, din tur”, a spus, după meci, antrenorul Viitorului, Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu (min. 73, D. Căldăraş), D. Bona, I. Văcărescu, B. Gulea, M. Gheorghescu, A. Neagu, Al. Dumitru, N. Imbre, C. Arnăut, D. Şandru, Gh. Văluşescu; rezervă, Ov. Bălan. Antrenor, Dan Doran.

Vulturii Obreja: K. Ruicu, G. Dăbuceanu, M. Turnea, G. Oţelaru, M. Haţegan, M. Gugea (21, G. Stanimirescu; 61, A. Buzianu), F. Jurma, N. Stanca, F. Andrei, M. Spunei, D. Lepa. Antrenor, Aurel Buzianu.

A arbitrat la centru Cristian Semcici, din Caransebeş, asistat la cele două linii de Ionuţ Humiţă şi Paul Miculescu, ambii din Armeniş.

Observator, Gheorghe Tiuch (Caransebeş).

Sorin ROGOZ