Viitorul bătu… Viitorul!


Viitorul Caransebeş – ACS Viitorul Şimian 3-1 (0-0)

Viitorul Caransebeş a avut parte, în această iarnă, de o perioadă de pregătire mai puţin obişnuită. După două meciuri de verificare, cu Foresta Armeniş şi cu juniorii de la Clubul Sportiv Şcolar din municipiu, ambele câştigate la scor, a urmat o pauză destul de lungă, după care băieţii antrenaţi de Ion Bica au făcut un adevărat tur de forţă, jucând în doar şase zile nu mai puţin de trei partide amicale.

Astfel, în 21 februarie, ei s-au impus în deplasare, scor 3-2 (două goluri Nicola şi unul Stoichescu), cu FC Hunedoara, după care i-au învins sâmbătă, 24 februarie, într-un meci disputat la Arad, pe cei de la Şoimii Lipova, cu 2-1 (goluri Neagu şi Nicola), pentru ca luni, 26 februarie, pe stadionul din Balta Sărată, să primească replica locului doi din Liga a IV-a a judeţului Mehedinţi, ACS Viitorul Şimian.

A fost, cu siguranţă, cel mai bun meci făcut anul acesta de gugulani, partida, deşi desfăşurată pe o vreme potrivnică, fiind una de calitate, la spectacol aducându-şi o contribuţie substanţială şi oaspeţii, la conducerea clubului oltean aflându-se, din această iarnă, ex-stelistul Gabi Boştină.

Prima ocazie şi-au trecut-o în cont gugulanii, în minutul 10 Negrei executând o lovitură liberă de la 22 de metri, central, în stânga portarului, însă Nedelcea s-a întins şi a respins în corner, de lângă bară. Lovitura de colţ a fost executată de acelaşi Negrei, înalt, iar Imbre a trimis cu capul, din 6 metri, în transversala porţii adverse.

În minutul 13, Ciucur a trimis o pasă de 30 de metri pe aripa stângă, la Neagu, acesta a intrat în careu, dar a fost deposedat în ultimul moment de fundaşii de la Şimian. În minutul 16, Dumitru a centrat de pe partea stângă, la acelaşi Neagu, însă acesta a primit în poziţie incomodă şi, de la 6 metri, din cădere, a şutat în Nedelcea. Peste cinci minute, Ciucur putea să deschidă scorul, după ce a recuperat o minge la 25 de metri, a avansat şi a şutat violent, însă mingea a trecut milimetric peste poarta olteană.

La rândul lor, oaspeţii puteau înscrie şi ei în minutul 34, când Zamfir a făcut o fază de toată frumuseţea, driblând tot ce i-a ieşit în cale pe partea stângă şi, ajuns la doi metri, a şutat la colţul scurt, însă Birăescu a reuşit să respingă.

Tot oaspeţii au avut şi prima mare ocazie în partea a doua a meciului, în minutul 58, când acelaşi Zamfir a pătruns frontal, a driblat nonşalant în careu, însă în cele din urmă a fost blocat de Birăescu, care s-a şi accidentat cu această ocazie.

După doar un minut, Mariţescu l-a lansat perfect, pe dreapta, pe Ciucur, acesta a intrat în careu, a şutat violent de la 14 metri, portarul a respins, iar Nicola, de la doar 10 metri, a trimis cu latul în poartă, deschizând scorul.

Acelaşi cuplu a făcut şi golul al doilea, care a venit în minutul 66, de această dată Ciucur centrând perfect de pe dreapta, iar Nicola, din cădere, a trimis un voleu imparabil de la 12 metri, care a zguduit plasa porţii echipei vizitatoare.

A fost 3-0 în minutul 72, după o fază în care Nicoară l-a angajat pe stânga pe Nicola, acesta a centrat pe jos în careu, iar C. Bologa a trimis, de la 6 metri, în propria poartă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 84, de Mătăsăreanu, după o fază excelentă purtată pe partea stângă, el reuşind să-l învingă pe Birăescu cu un şut din careul mic.

„Este a cincea victorie din tot atâtea meciuri, dar cel mai important este că a fost un meci foarte, foarte bun, pregătire fizică, un meci crâncen, ştim că oltenii sunt foarte motivaţi, vremea a fost grea, terenul greu… Sunt mulţumit de băieţi, deşi s-a văzut oboseala de după meciul cu Lipova, dar per ansamblu sunt mulţumit. Aştept cu foarte mare încredere meciul din prima etapă a returului, cel de la Lupac”, a declarat după partidă tehnicianul gugulan Ion Bica.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, R. Covăsală, B. Gulea, Gh. Valuşescu, G. Negrei, O. Bălan, Al. Avramovici, Al. Ciucur, Al. Dumitru, N. Imbre, A. Neagu; au mai intrat după pauză M. Mariţescu, P. Stoichescu, A. Megheleş, C. Nicoară şi Al. Nicola. Antrenor, Ion Bica.

ACS Viitorul Şimian: A. Nedelcea, I. Ilie, R. Văcuţă, D. Bălulescu, C. Bologa, P. Zamfir, C. Stanciu, L. Prundeanu, M. Mătăsăreanu, Gh. Simulescu, R. Marinescu; au mai jucat A. Pătraşcu, A. Bologa. Antrenor, Dorel Stoica.

A arbitrat la centru Remus Orleanu, asistat la cele două linii de Adrian Mititelu şi Daiana Sadovan, toţi din Caransebeş.

Următorul meci al gugulanilor este programat duminică, 4 martie, de la ora 14, când vor juca în Cupa României, în deplasare, la Foresta Armeniş.

Sorin ROGOZ