Caransebeşenii au smuls victoria din ghearele Şoimilor


Şoimii Lipova – Viitorul Caransebeş 1-2 (0-1)

Continuă parcursul foarte bun al gugulanilor în meciurile  de pregătire în vederea abordării returului Ligii a IV-a. După trei victorii, dintre care ultima în deplasare la FC Hunedoara, băieţii antrenaţi de Ion Bica au disputat sâmbătă, 24 februarie, încă un amical, de data aceasta cu Şoimii Lipova, echipă aflată la mijlocul clasamentului Ligii a III-a, partida având loc pe terenul sintetic al Stadionului SEGA din Arad.

După obişnuitul sfert de oră de tatonare, în minutul 17, Avramovici a pătruns frontal spre poarta gazdelor, a pasat înapoi, însă şutul lui Stoichescu a trecut peste transversală.

Gugulanii au deschis scorul în minutul 20, în urma unei recuperări a lui Neagu, care, după ce a combinat cu Avramovici, a trimis o torpilă de la 20 de metri, mingea oprindu-se în vinclul porţii lipovene.

Două minute mai târziu, acelaşi Neagu a avut o incursiune pe partea centrală, a pasat pentru Stoichescu, însă şutul bun, lângă bară, al acestuia a fost respins în corner de portarul gazdelor. În minutul 30, caransebeşenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, şutul lui Negrei fiind reţinut de goal-keeper-ul lipovean. Acesta a fost pe fază şi în minutul 36, când a prins şutul din lovitură liberă de la 25 de metri, expediat de Neagu.

Gazdele au contat în minutele 37 şi 39, când au beneficiat de două lovituri libere, prima oprită de zidul caransebeşean, iar a doua de portarul Birăescu.

Prima repriză s-a încheiat cu o fază a gugulanilor, Neagu, plecat pe contraatac în minutul 40, expediind un şut care a trecut milimetric pe lângă poarta adversă.

În partea a doua, prima ocazie şi-au trecut-o în cont gazdele, când, în minutul 47, pe un contraatac rapid, portarul Birăescu a fost depăşit, însă pericolul a fost îndepărtat în ultimul moment de Covăsală.

Gugulanii şi-au mărit avantajul în minutul 63, în urma unei faze în care Ciucur a centrat perfect de pe dreapta, iar Nicola a reluat imparabil, de la 8 metri, în plasa porţii lipovene.

Gazdele au redus din handicap în minutul 66, când au recuperat o minge în jumătatea caransebeşeană, iar Birăescu a fost învins de o „scăriţă” bine executată.

Oaspeţii mai puteau înscrie o dată în minutul 68, când Neagu a recuperat un balon şi i-a pasat lui Ciucur, însă şutul din careu al acestuia a trecut la câţiva centimetri de poartă. Neagu l-a mai angajat o dată bine pe Ciucur în minutul 77, însă şutul acestuia din urmă, de la doar 8 metri, a fost apărat de portarul lipovean. Gugulanii au mai avut o ocazie imensă de a-şi mări avantajul pe tabela de marcaj în minutul 78, însă şutul lui Nicola, de la 18 metri, a întâlnit bara stângă a porţii adverse. La fel ca şi în prima repriză, finalul de meci a aparţinut tot caransebeşenilor, şutul din lovitură liberă expediat în minutul 80 de Negrei, din colţul careului, trecând puţin peste poarta gazdelor.

Pentru această partidă, antrenorul Ion Bica a folosit următoarea garnitură: C. Birăescu, N. Imbre, R. Covăsală, O. Bălan, G. Negrei, C. Stoichescu, C. Bloju, M. Mariţescu, Al. Dumitru, A. Neagu, Al. Avramovici; au mai intrat după pauză Al. Ciucur, Al. Nicola, C. Nicoară şi A. Megheleş.

Următoarea partidă de verificare a caransebeşenilor va avea loc luni, 26 februarie, de la ora 16, pe stadionul din Balta Sărată, unde vor întâlni liderul Ligii a IV-a Mehedinţi, CS Şimian.

Constantin LĂZĂRESCU