Victorie mare cu Becicherecu Mic


FC Caransebeş – Mamma Mia Becicherecu Mic 3-1 (2-0)

Mulţi spectatori au ţinut să fie prezenţi sâmbătă, 24 septembrie, pe stadionul din Balta Sărată, pentru a asista la meciul pe care echipa FC Caransebeş l-a susţinut, în cadrul etapei a VI-a a Ligii a III-a, în compania formaţiei Mamma Mia Becicherecu Mic. În plus, pe lângă faptul că tribunele au fost pline, în ,,Groapa cu lei” şi-a făcut simţită prezenţa şi o puternică galerie, care şi-a încurajat favoriţii pe tot parcursul întâlnirii.

Meciul a început într-o notă de echilibru, cele două echipe fiind masate la centrul terenului, cu doar câteva încercări timide de angajare în adâncime, de fiecare parte. În minutul 6, Staicu a fost la un pas de a înscrie, voleul său de la 25 de metri, nu foarte puternic, însă plasat, derutându-l pe goal-keeper-ul oaspeţilor, Culda, care a crezut că balonul va ieşi afară, însă mingea a lovit bara din dreapta sa. Până la deschiderea scorului nu au mai trecut însă decât două minute: Şt. Bălan l-a angajat pe dreapta pe Văcărescu, acesta a avansat şi l-a învins pe Culda cu un şut frumos, cu boltă, din colţul careului.

Peste numai 3 minute, oaspeţii au fost pe punctul de a egala, însă şutul din cădere, din interiorul careului, al lui Feraru, a întâlnit transversala porţii apărate de Vulpescu. În continuare, oaspeţii au rămas sus, punând presiune pe caransebeşeni, Aniţoiu având un şut bun din afara careului, în minutul 16, însă portarul gazdelor a prins cu siguranţă. Imediat, caransebeşenii au ripostat prin Văcărescu, al cărui voleu de la 16 metri, atenuat de un fundaş advers, a fost reţinut de Culda.

Oaspeţii au adoptat o tactică de joc care le-a permis să pună presiune pe gazde, păstrând fundaşii undeva la 35 de metri de propria poartă, fiind evident faptul că au venit la Caransebeş pentru a lua măcar un punct. În minutul 25, mingea a ajuns pe dreapta, la Radu, acesta a întors la Stăncuţa, însă şutul atacantului a trecut mult peste poarta apărată de Vulpescu. În minutul 35, mingea a circulat frumos pe traseul Dumitru-Văcărescu-Staicu, care lansaseră un contraatac, însă Bogdan a oprit balonul cu mâna, ,,centralul” Florin Anca acordând lovitură liberă de la 25 de metri, în favoarea caransebeşenilor. A executat perfect Feneş, la semiînălţime, lângă bara din dreapta a porţii oaspete, Culda fiind nevoit să scoată balonul din plasă.

În finalul primei reprize, fiecare echipă a avut şansa să înscrie. Primii au ratat oaspeţii, în minutul 41, când lovitura de cap a lui Hecsko a trecut pe lângă poarta lui Vulpescu, pentru ca, în minutul 45, Feneş să reia, de la numai 8 metri, alături de ţintă, centrarea excelentă a lui Văcărescu.

După reluare, oaspeţii au intensificat şi mai mult presiunea exercitată asupra echipei caransebeşene, cu atât mai mult cu cât, pentru a-şi putea atinge obiectivul, aveau de recuperat un handicap de două goluri. Atacurile lor s-au oprit însă mai mereu în zona careului de 16 metri, unde apărarea gazdelor, bine aşezată în teren, le-a dejucat planurile. Cu toate acestea, în minutul 59, Situwe a scăpat pe un contraatac extrem de rapid şi, deşi talonat de un fundaş caransebeşean, a reuşit să înscrie, cu un şut plasat, la colţul lung.

Planurile celor din Becicherecu Mic s-au năruit însă în minutul 73, atunci când Staicu i-a pasat de pe stânga, în careu, la 12 metri, lui Fara, care, rămas singur cu portarul Filip, a avut timp să-şi potrivească balonul şi să-l expedieze în vinclul porţii, ducând scorul la 3-1. După doar două minute, Vulpescu a prins o minge trimisă cu capul, la rădăcina barei, de către Situwe. Caransebeşenii puteau da lovitura de graţie oaspeţilor în minutul 86, când Patrona l-a angajat bine, în careu, pe Frenţ, însă şutul, din cădere, al tânărului atacant nu a avut suficientă forţă, fiind reţinut de Filip. Ultima fază notabilă a meciului l-a avut în prim-plan pe Vulpescu, care a scos spectaculos şutul la colţul scurt expediat din careu de Feraru.

,,Am avut un meci extrem de greu, cu un adversar care nu avea nimic de pierdut, singurii care aveau ceva de pierdut fiind noi, dacă nu reuşeam să luăm cele trei puncte puse în joc. Azi, băieţii au dat dovadă de ambiţie, au fost foarte motivaţi, astfel că, prin muncă, prin dăruire şi prin spirit de echipă am reuşit să ne adjudecăm cele trei puncte. Uşor-uşor, sper să ajungem acolo unde dorim atât noi, jucătorii, cât şi conducerea Clubului, şi, la meciul următor, cel cu Giarmata, să evoluăm şi mai bine. Ne aşteaptă un meci greu cu Millenium Giarmata, care ocupă poziţia secundă în serie, avem o săptămână timp să pregătim jocul, iar la sfârşitul ei vrem să ne încununăm munca cu un succes obţinut în faţa suporterilor caransebeşeni”, a declarat, imediat după meci, antrenorul principal, Ion Ibric.

FC Caransebeş: Vulpescu, N. Bona (min. 46, Fara), Covăsală, Ov. Bălan, Firiţeanu (33, Patrona), Şt. Bălan, Feneş, R. Dumitru, Văcărescu (82, Frenţ), Staicu, Ciobanu (88, Lepa); rezerve: Socaci, Ştefănuţ. Antrenori: Ion Ibric, Dan Doran.

Becicherecu Mic: Culda (min. 39, Filip), Hecsko, Ştefanovici, Situwe, Zurbagiu, Radu, Bogdan, Stăncuţa (48, Scânteie), Baldea, Aniţoiu (84, Buda), Feraru; rezerve: Laurenţiu, Ionilă, Birău. Antrenor, Dan Noje.

A arbitrat la centru Florin Anca, asistat la cele două linii de Cosmin Danciu şi Ştefan Petrean, toţi din Deva.

Observatori: Emanoil Gherghel şi Emil Arsa, ambii din Arad

Clasament Liga a III-a

1. Bihorul Beiuş 6 5 1 0 9-4 16 (+7)

2. Giarmata 6 5 0 1 9-4 15 (+6)

3. A.C.S. Recaş 6 4 2 0 9-3 14 (+5)

4. Caransebeş 6 4 2 0 9-4 14 (+5)

5. Timişoara II 6 3 1 2 13-7 10 (+1)

6. Hunedoara 6 3 1 2 6-5 10 (+1)

7. Flacăra Făget 6 3 0 3 9-8 9 (0)

8. C.S.M. Şcolar 6 2 3 1 7-7 9 (0)

9. Vladimirescu 6 2 1 3 8-10 7 (-2)

10. Simeria 6 2 1 3 4-6 7 (-2)

11. Petroşani 6 1 2 3 5-7 5 (-4)

12. Naţional Sebiş 6 1 2 3 5-7 5 (-4)

13. Valea lui Mihai 6 1 2 3 5-7 5 (-4)

14. Gloria Arad 6 0 3 3 4-9 3 (-6)

15. Gloria Reşiţa 6 0 3 3 3-9 3 (-6)

16. Becicherecu M. 6 0 0 6 2-10 0 (-9)

 

Rezultatele complete ale etapei a VI-a: FC Caransebeş – Becicherecu Mic 3-1; CSM Şcolar – Jiul Petroşani 1-1; Gloria Arad – Gloria Reşiţa 0-0; Bihorul Beiuş – Flacăra Făget 2-1; ACS Recaş – Valea lui Mihai 1-0; FC Timişoara II – Naţional Sebiş 2-0; FC Hunedoara – CFR Simeria 0-1; Millenium Giarmata – Vladimirescu 0-2.

 

Etapa viitoare, a VII-a, vineri, 30 septembrie, ora 17: FC Caransebeş – Giarmata (meciul se joacă sâmbătă, 1 octombrie); Gloria Reşiţa – FC Hunedoara; Becicherecu Mic – CSM Şcolar; Jiul Petroşani – Bihorul Beiuş; Flacăra Făget – ACS Recaş; Valea lui Mihai – FC Timişoara II; Naţional Sebiş – Gloria Arad; CFR Simeria – CS Vladimirescu.

Rubrică realizată de Sorin ROGOZ