Kainbach, cu prietenie, la Băuţar


Aşa cum am scris în ediţia trecută a ziarului, în perioada 30 august – 2 septembrie, Băuţarul a avut ca oaspete o delegaţie a comunităţii din Kainbach – Austria, condusă de Peter Stanzenberger – responsabilul comunităţii din Kainbach în relaţia cu comuna Băuţar. Sosirea şi primirea delegaţiei au avut loc în după-amiaza zilei de vineri, în jurul orei 19, fiind oficiată de conducerea Primăriei şi membri ai Consiliului Local, cărora li s-au alăturat alţi prieteni ai oaspeţilor, din comuna Băuţar.

Scopul acestei vizite a fost de a ajuta comunitatea noastră cu diverse obiecte aduse cu un convoi format din patru utilitare, pentru care s-au organizat două standuri cu vânzare, la Casa Culturală Băuţarul de Jos – mini-baza sportivă şi la Căminul Cultural Bucova. Preţurile nu au fost chiar mici, şi astfel s-a adunat suma de 8.671 de lei, bani care au fost donaţi grădiniţelor de pe raza comunei Băuţar.

Din delegaţie au făcut parte, pe lângă conducătorul ei, soţia acestuia, Maria Stanzenberger, doamna director Krammer Ramesch Bloba, soţii Ilse şi Gunter Nagel, Daniela şi Hannes Felber, Margarette şi Karl Rause, precum şi familia Fasswald – fratele şi cumnata domnului Stanzenberger.

Împreună cu conducerea comunei şi reprezentanţii Consiliului Local, la sosire, după diligenţele de rigoare, s-a organizat o cină festivă, după care două familii au fost cazate, la solicitarea dumnealor, la două familii din Băuţar, ceilalţi membri ai delegaţiei fiind cazaţi la Pensiunea ,,Mimi” din Bucova, administrată de doamna Sorina Rozica Dănescu.

Sâmbătă, după o zi în care s-a muncit din plin, cina am luat-o tot împreună, în mijlocul naturii, în oraşul Haţeg, din judeţul Hunedoara, oaspeţii noştri fiind încântaţi de muzica populară românească, ascultată cu acest prilej la serbările din localitatea vecină.

Duminică a fost o zi mai lejeră, care s-a încheiat cu un program artistic prezentat de elevii şcolilor din comuna Băuţar, după care a avut loc cina festivă în locaţia minunată a domnului Petrişor Barbescu, prilej cu care au fost oferite diplome oaspeţilor noştri, ca semn de preţuire pentru relaţiile de bună prietenie şi colaborare.

Cu sincere regrete, în dimineaţa zilei de luni, 2 septembrie, a trebuit să ne despărţim, prietenii noştri rămânând încântaţi de clipele petrecute în comună.

Mulţumim sincer tuturor celor care au fost alături de noi cu acest prilej, fiind convinşi că şi în viitor această relaţie de prietenie va dăinui.

Ioan MĂRAN