Vestul – succese la „Cupa Nordului”


La sfârşitul săptămânii trecute, timp de două zile, municipiul Baia Mare a găzduit competiţia intitulată „Cupa Nordului” la judo, întrecere la care au luat parte 400 de sportivi din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova şi, bineînţeles, din România. Clubul „Energetica” din Caransebeş a făcut deplasarea cu un număr de şapte sportivi, dar a reuşit să se întoarcă acasă cu… nouă medalii.

După prima zi de întreceri, sâmbătă, 23 mai, au urcat pe podium, la categoria U-18 ani, Alexandru Chicin, locul I la 50 kg, şi Georgiana Copăceanu, locul III, 48 kg; la U- 14 ani, Georgiana Copăceanu, locul I la 48 kg, şi Andreea Albu, locul II la 44 kg; la U-12 ani, Răzvan Ienea, locul II la 27 kg, Alexandru Borcean, locul II la 34 kg, Patricia Nistor, locul III la 36 kg, şi Serena Dumitru, locul III la 44 kg. Duminică, a luptat doar Alexandru Chicin, la categoria U-16 ani, el obţinând în final locul III la categoria 50 kg.

Antrenorul Ion Radu, cel care i-a însoţit pe copii la Baia Mare, a declarat că, din cauza lipsei de fonduri, deplasarea sportivilor caransebeşeni s-a făcut împreună cu tinerii de la Clubul Muncitorul Reşiţa, cea mai mare parte a cheltuielilor fiind suportată de părinţii micilor judoka şi doar o mică parte de Clubul „Energetica”. Totodată, cel care se ocupă de pregătirea sportivilor ne-a mai spus că staff-ul tehnic caransebeşean este în căutarea unui sponsor sau chiar a unui patron care să preia clubul, astfel încât tinerii care obţin rezultate excelente să poată să-şi continue activitatea în condiţii bune şi să poată participa la toate competiţiile la care sunt invitaţi.

Sorin ROGOZ