,,Vestul” va avea ,,Cupă de Schi”


În viitorul apropiat, Clubul Montan Caransebeş şi Asociaţia ,,Prietenii Munţilor” vor organiza în judeţul nostru un concurs de schi de nivel regional. ,,Cupa de Vest” va include două etape, ce se vor desfăşura pe Muntele Semenic în perioada 22-23 ianuarie, şi pe Muntele Mic în 19-20 februarie. Proba de întrecere este ,,Slalomul uriaş” pe o distanţă de 500 de metri, având 20 de porţi şi un nivel mediu de dificultate. Concursul se adresează tuturor iubitorilor de schi, legitimaţi sau neligitimaţi, indiferent de vârstă. (L. Dinu)

Clubul Montan Caransebeş si Asociaţia „Prietenii Munţilor din Semenic” vor organiza în perioada următoare, în judeţul Caraş-Severin, cu implicarea colaboratorilor apropiaţi, un concurs de schi de nivel regional. Este vorba despre „Cupa de Vest la Schi”, competiţie care va include două etape, ce se vor desfăşura pe Muntele Semenic în perioada 22-23 ianuarie, şi pe Muntele Mic în zilele de 19 şi 20 februarie.

Concursul se adresează tuturor iubitorilor de schi, legitimaţi sau nelegitimaţi, indiferent de vârstă. Proba de întrecere este „Slalomul uriaş”, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri, cu 20 de porţi şi un nivel mediu de dificultate. În cadrul concursului, cronometrarea se va face electronic, vor exista arbitri de porţi, fanioane şi toata infrastructura necesară acestui tip de competiţie.

Preşedintele Clubului Montan din municipiul Caransebeş, Cornel Galescu, a afirmat că „prin organizarea, în zona de vest a ţării, a unui Campionat Regional de Schi, se va produce o stimulare evidentă a sportului alb, mai ales în rândul tinerilor”.

La final, organizatorii vor acorda diplome şi premii, iar sportivul care va obţine cel mai bun punctaj în clasamentul general, după cele două etape, va primi trofeul „Cupa de Vest la Schi 2011”. (L. Dinu)