Vandalii au ,,otrăvit” apa CaransebeşuluiFântâna ornamentală din zona BCR Caransebeş a fost vandalizată, sâmbătă, 1 octombrie, de patru indivizi care au găsit că ar fi bine să se distreze aruncând detergent în apă. Cei patru au uitat însă că zona este monitorizată de un sistem video, iar şansele ca ei să fie identificaţi de poliţişti sunt foarte mari. Fântâna a fost repusă în funcţiune abia după ce a fost curăţată.

Ce nu ştiu însă aceşti oameni, certaţi atât cu legea, cât şi cu cel mai elementar bun-simţ, e că gestul lor lipsit de civism se încadrează în cele pedepsite prin Codul Penal, care, la art. 217, prevede pentru asemenea fapte închisoare până la 3 ani sau amendă, care, cu siguranţă, atunci când vor fi prinşi şi puşi să răspundă pentru ce au făcut, îi va arde bine de tot la buzunare. Pe ei, sau, dacă se va dovedi că sunt minori, pe părinţii lor. Şi asta dincolo de ruşinea publică la care vor fi supuşi, deoarece administraţia locală intenţionează ca, după depistarea lor, identitatea să le fie făcută publică în municipiu prin toate mijloacele media.

Reamintim că, din păcate, în ultima perioadă, astfel de acte antisociale s-au mai petrecut la Caransebeş, motiv pentru care municipalitatea a făcut apel către persoanele de bună-credinţă, martore la asemenea evenimente, să apeleze Serviciul de urgenţă 112 şi să anunţe cele petrecute.

Carmen SENCO

Sonia BERGER