Caransebeş contra CaransebeşViitorul Caransebeş – CSŞ Caransebeş 5-4 (1-0)
Luni, 25 februarie, Viitorul Caransebeş a întâlnit, pe arena Caromet, aflată în vecinătatea Stadionului Municipal din Parcul Teiuş, în primul meci de pregătire din acest an, o selecţionată U19 a Clubului Sportiv Şcolar.
Scorul a fost deschis în minutul 3, de Nicoară, care a reluat cu capul o centrare venită de pe partea stângă, de la Nicola.
Replica juniorilor a venit abia în minutul 20, atunci când Antistescu, angajat pe aripa dreaptă, a şutat din marginea careului, la colţul lung, mingea trecând milimetric pe lângă poartă.
Seniorii şi-au trecut în cont o bară în minutul 25, în urma unui şut de la 20 de metri expediat de Epure. Echipa mare s-a păstrat în continuare în atac, iar în minutul 36, Nicoară, aflat pe partea stângă, a şutat din unghi, însă n-a imprimat suficient efect, astfel că mingea s-a scurs paralel cu poarta apărată în acest meci de coechipierul său de la Viitorul, Birăescu.
Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut „celor mici”, în minutul 41, când Isac l-a angajat pe David, şutul acestuia, de la 18 metri, nimerind stâlpul stâng al porţii seniorilor.
Şi dacă, în prima repriză, la CSŞ au evoluat Juniorii 2002, în partea a doua Rivelino Sbenghea i-a introdus în teren pe tinerii născuţi în anii 2000 şi 2001.
Băieţii antrenaţi de Ion Bica şi-au mărit avantajul în minutul 50, atunci când Stanca a trimis un şut-centrare de pe aripa dreaptă, balonul păcălindu-l pe Birăescu şi oprindu-se în plasa laterală a porţii. Un minut mai târziu Megheleş l-a văzut bine în careu pe Nicola, i-a pasat, iar micuţul atacant a dus scorul la 3-0 cu un şut în dreapta lui Birăescu.
Tinerii au redus din handicap în minutul 60, prin Roşu, care a driblat scurt şi a trimis în poartă pe lângă Suru. Un sfert de oră mai târziu, juniorii au mai marcat o dată prin Dragomir, care a reluat, din careu, centrarea de pe stânga venită de la Madincea.
Bucuria juniorilor a ţinut doar două minute, deoarece Megheleş, aflat pe partea stângă, a trimis un şut de excepţie de la 30 de metri, la colţul lung, mingea oprindu-se în vinclul porţii apărate de Birăescu.
Juniorii s-au apropiat din nou la un gol în minutul 74, când, în urma unei nesincronizări a apărării adverse, Madincea a furat un balon şi, din careu, a trimis în plasa porţii apărate de Suru. Egalarea a venit în minutul 85, atunci când Suciu a prins un şut cu boltă de la 25 de metri, mingea depăşindu-l pe juniorul aflat între buturile porţii echipei mari.
Scorul final a fost stabilit în minutul 87, după ce Stanca a trimis o diagonală de 40 de metri de pe partea dreaptă, iar Nicoară a reluat cu capul, din careu, în plasa porţii lui Birăescu.
Viitorul Caransebeş: Al. Suru, N. Stanca, C. Arnăut, C. Govoşdeanu, A. Cut, C. Epure, I. Drăgoi, A. Megheleş, Al. Nicola, F. Boieriu, C. Nicoară; au mai jucat N. Răduţi şi I. Govoşdeanu. Antrenor, Ion Bica. Au lipsit motivat R. Cărăuşu, M. Frenţ, B. Lupu, R. Stanislav şi I. Kozma-Ruicu.
CSŞ Caransebeş: C. Birăescu, B. Dragomir, D. Varga, P. Răduţ, P. Lupşac, Al. Dragomir, M. Fiat, R. Antistescu, L. Oprea, O. Isac, A. David; au mai jucat D. Minda, C. Ianoşigă, I. Suciu, F. Paidola, A. Galescu, G. Lăzărescu, M. Bona, M. Roşu, P. Stoichescu, D. Coman, P. Chiratc, M. Văcărescu, F. Madincea, D. Petrescu. Antrenor, Rivelino Sbenghea.
„Am jucat azi pe un teren foarte greu, însă, cu toate acestea, am văzut un angajament bun şi multă ambiţie, atât din partea copiilor, cât şi din partea seniorilor mei, care doresc să se afirme şi să prindă un loc în echipă pentru campionat”, a declarat după partidă antrenorul Ion Bica.
Sorin ROGOZ