Piaţa Gugulanilor rămâne închisă!După ce, în cursul zilei de joi, 2 aprilie, Instituţia Prefectului Caraş-Severin a trimis o Adresă Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Caransebeş, în care solicita „o analiză urgentă şi o revocare a deciziei de suspendare a activităţilor economice din Piaţa Gugulanilor”, care a fost închisă în ultima decadă a lunii martie, primarul Felix Borcean şi-a exprimat punctul de vedere referitor la această problemă într-o conferinţă de presă susţinută vineri, 3 aprilie.
„Deşi eu cred că lucrurile s-au clarificat la modul oficial, la nivelul corespondenţei dintre noi, Primăria municipiului Caransebeş, şi Prefectura Caraş-Severin, eu mai spun că s-a emis un comunicat şi din partea prefectului, la solicitarea mea. L-am rugat pe dl prefect să-mi trimită o poziţie oficială, la rândul meu i-am trimis şi eu o poziţie oficială din partea mea, ca preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, în care i-am precizat faptul că deocamdată, aşa cum s-a hotărât în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, Piaţa Gugulanilor are activitatea temporar suspendată, până la noi ordine sau, cum am menţionat în acea hotărâre, până la ridicarea Stării de urgenţă. Asta cu atât mai mult cu cât a crescut gradul de restricţii la nivelul mişcării populaţiei şi, în plus faţă de situaţia din momentul respectiv, iată, avem şi spitalul din Caransebeş, care a devenit oficial Spital-suport COVID-19. Cred că, în aceste condiţii, spaţiul acesta greu controlabil – chiar şi prin acele precizări din Ordonanţele Militare, pentru că piaţa nu trebuie comparată cu niciun alt spaţiu comercial – nu este un loc în care să poată fi păstrată ordinea, în ciuda eforturilor lăudabile pe care le face Luminiţa Verdeş (şefa Serviciului Public Piaţa Gugulanilor – n.r.) de a trasa acele buline cu distanţa de doi metri. Nu cred că cineva care vine în Piaţa Gugulanilor respectă toate acele norme, pentru că nu e o activitate comparabilă cu a unui supermarket sau a unui magazin alimentar”, a declarat edilul.
Vizavi de faptul că primarul Eugen Cismăneanţu a redeschis piaţa de la Bocşa, a cărei activitate fusese şi ea suspendată, Felix Borcean a afirmat că simte că cetăţenii municipiului sunt de acord cu deciziile luate în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, iar el va rămâne ferm în hotărârea pe care a luat-o împreună cu membrii acestei structuri.
Bogdan NAUM