Valeria Borza, aplaudată pe ultimul drum…


vali borza 1vali borza 7

După ce lumea sportului românesc a fost zguduită în seara zilei de joi, 19 decembrie, de vestea morţii binecunoscutei jucătoare de tenis de masă Valeria Borza, decedată ca urmare a unei meningite bacteriene, duminică, 29 decembrie, la Caransebeş s-a consumat ultimul episod al acestei drame, în urma căreia o tânără de doar 29 de ani a trecut în nefiinţă.

După ce a plecat din Franţa joi, 26 decembrie, şi a ajuns la Caransebeş vineri, trupul neînsufleţit al marii sportive a fost depus în Sala de sport a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8 din municipiu, instituţie la care Valeria Borza a învăţat în primi ani şi care, cel mai probabil, după demersurile ce urmează să fie făcute la nivelul administraţiei locale, va purta numele de Sala „Valeria Borza”.

Duminică, 29 decembrie, sute de caransebeşeni, printre care s-au regăsit primarul Marcel Vela, city-managerul Nicolae Borcean şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Iova, Bernadette Szocs, colega de club a Valeriei, Marian Filipaş, antrenor la CSM Bistriţa, precum şi logodnicul din Franţa al sportivei, au ţinut să o conducă pe ultimul drum pe Vali Borza. După o slujbă oficiată în Sala de sport a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8 de către un sobor de preoţi, în frunte cu PO Liviu Drăgan, protopopul Caransebeşului, sicriul cu trupul neînsufleţit a primit un ultim omagiu din partea celor prezenţi, la urcarea în maşina mortuară fiind aplaudat de toţi cei prezenţi.

Un alt moment emoţionant a avut loc pe drumul spre Cimitirul catolic din Caransebeş, atunci când cortegiul s-a oprit pentru câteva minute în faţa casei unde a locuit Vali Borza.

Şi poate cele mai potrivite cuvinte de încheiere sunt cele rostite de PO Liviu Drăgan, care a spus: „Ne vei lipsi, Vali, Vali a noastră… Caransebeşul nu te va uita niciodată…”.

Sorin ROGOZ