Un egal care i-a satisfăcut pe toţi şi a nemulţumit pe toată lumea


FC Caransebeş – AFCM Reşiţa 1-1 (0-0)
Sâmbătă, 4 mai, pe stadionul CFR din Caransebeş s-a disputat un meci care, chiar dacă prin prisma locurilor ocupate în clasament de cele două echipe nu a putut să poarte titulatura de „derby”, a stârnit totuşi un interes neobişnuit în rândul iubitorilor fotbalului, dovadă numărul mare de spectatori care au venit pe arena din Parcul Teiuş, printre aceştia numărându-se şi primarul Marcel Vela, fostul finanţator al formaţiei gugulane, Marian Copilu, sau fostul antrenor Ion Ibric. De la Reşiţa au făcut deplasarea la Caransebeş cele două celebre de-acum galerii, foarte vocale amândouă, care au stat în colţuri opuse în tribună.
Şi dacă începutul partidei a aparţinut oaspeţilor, care au avut o posesie mai bună şi au controlat mijlocul terenului, având şi o ocazie de a deschide scorul, în minutul 6, când Staicu a reluat cu capul, de la 12 metri, centrarea expediată de Radu, de pe stânga, mingea trecând puţin pe lângă poarta lui Cioloca, cu timpul caransebeşenii au echilibrat jocul, însă fazele cu adevărat periculoase au lipsit. Abia în minutul 32, acelaşi Staicu a prins un voleu spectaculos de la 25 de metri, torpila sa trecând razant cu transversala porţii gugulane.
Sfârşitul primei reprize a aparţinut aproape în totalitate reşiţenilor, ei având mai multe ocazii de a înscrie, însă au ratat de fiecare dată şansa de a modifica tabela de marcaj. Prima fază l-a avut ca autor pe Bogman, şutul său de la 30 de metri, care l-a întins serios pe Cioloca, trecând puţin pe lângă poartă, pentru ca, în minutul 42, Costescu să tragă bine de la 20 de metri, însă balonul a ratat ţinta cu câţiva centimetri. În minutele 43 şi 44, a fost rândul lui Staicu, respectiv Dutciuc, să-l încerce pe Cioloca, şuturile lor trecând foarte aproape de poarta gugulană. Singurul care a dat replica din partea gazdelor a fost Ganea, însă şutul său de la 20 de metri, din minutul 41, a fost reţinut de Haidău.
Partea a doua a meciului nu a semănat din niciun punct de vedere cu prima. După pauză, de la vestiare a ieşit o echipă caransebeşeană mult mai motivată, care, în cele 15 minute, a realizat că are nevoie ca de aer de cele trei puncte puse în joc în partida cu Reşiţa. Prima ocazie a părţii secunde a aparţinut totuşi oaspeţilor, în minutul 54 Staicu centrând de pe stânga, pe jos, la Beloescu, însă Cioloca a plonjat curajos la picioarele reşiţeanului, accidentându-se şi necesitând îngrijiri medicale.
Gugulanii au pus în pericol poarta oaspeţilor în minutul 56, când Ganea a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dictată după un fault comis de Costescu, însă şutul său, deşi plasat, nu a avut suficientă forţă şi Haidău a reţinut. Reşiţenii şi-au mai trecut în cont o ocazie în minutul 63, când Breşneni a prins un şut bun din afara careului, însă mingea a trecut peste poarta apărată de Cioloca.
În minutul 65, oaspeţii au rămas în zece oameni, după ce Bogman a văzut al doilea cartonaş galben, ca urmare a unui fault comis asupra lui Ganea. În superioritate numerică şi mai motivaţi, caransebeşenii au început să domine, stăpânind mijlocul terenului, unde au recuperat uşor baloane, având o posesie superioară adversarilor, rolurile inversându-se faţă de prima repriză.
Pe acest fond, în minutul 75, Costescu a furat o minge la centrul terenului, a scăpat pe contraatac, fiind faultat la 25 de metri lateral-dreapta. Lovitura liberă a fost executată magistral de Staicu, care, în loc să centreze, aşa cum se aştepta toată lumea, a trimis direct pe poartă, la colţul scurt, în vinclu, deschizând scorul.
Bucuria reşiţenilor a fost extrem de scurtă, fiindcă, după doar două minute, Ganea şi-a făcut singur o minge pe dreapta, la 25 de metri, şutul superb al acestuia, la colţul lung, lovind rădăcina barei şi poposind în plasa porţii lui Haidău, al cărui plonjon s-a dovedit inutil.
Cea mai mare ocazie a reprizei secunde s-a consemnat în minutul 88, atunci când Suru l-a văzut bine în careul reşiţean pe Ganea, însă şutul de la 12 metri al atacantului gugulan a fost respins de Haidău. În căutarea golului de trei puncte, gazdele au atacat cu toate liniile, ultima şansă de a înscrie fiind în primul minut de prelungire, când micuţul Şandru a trecut pe sub centrarea trimisă de Dragu, de pe partea stângă.
„Nu mă interesează faptul că se spune că am făcut o partidă bună cu Reşiţa şi am luat un punct. Aş fi vrut să fac o partidă slabă şi să iau trei puncte. Nu a fost un joc foarte antrenant, dar eu zic că, după ocaziile avute, meritam să câştigăm… Mă confrunt cu nişte probleme cu care nu m-am mai întâlnit niciodată până acum, azi am avut 11 jucători plus o rezervă… Sper însă ca până la final să reuşim să adunăm şase puncte şi să ne salvăm de la retrogradare, lucru pe care mi-l doresc foarte mult. În ceea ce priveşte partea financiară, acolo stăm mai bine, chiar azi (sâmbătă – n.r.), fiind achitate toate datoriile către jucători”, a declarat, după meci, antrenorul gugulanilor, Alin Paleacu.
FC Caransebeş: Cioloca, Doman, Dodoacă, Firan, Suru, Ganea, Şandru, I. Văcărescu (min. 87, Morar), Mariţescu, Albet, Dragu; rezervă, Doran. Antrenor, Alin Paleacu.
A arbitrat la centru Flavius Roşu, asistat la cele două linii de Bogdan Gheorghioiu şi Cristian Drăguţ, toţi din Timişoara.
Observatori: Louis Moisescu şi Dumitru Paraschiv, ambii din Drobeta-Turnu Severin.
După disputarea meciurilor din etapa a XXII-a, clasamentul Seriei a IV-a a Ligii a III-a se prezintă astfel: 1. Minerul Motru (38 p); 2. Jiul Rovinari (33 p); 3. Giarmata (26 p); 4. Muncitorul (26 p); 5. A.F.C.M. Reşiţa (25 p); 6. Pandurii II (25 p); 7. Mătăsari (24 p); 8. Flacăra Făget (23 p); 9. Caransebeş (21 p); 10. C.S.M. Lugoj (20 p); 11. Apă Craiova (15 p); 12. Vladimirescu (10 p).
Etapa viitoare, a XXIII-a, vineri, 10 mai, ora 18: A.F.C.M. Reşiţa – C.S. Vladimirescu; Giarmata – F.C. Caransebeş; Mătăsari – Muncitorul Reşiţa; Apă Craiova – C.S.M. Lugoj; Jiul Rovinari – Flacăra Făget; Echipele Pandurii II Tg. Jiu şi Minerul Motru vor sta.