Un zâmbet literar la „Mihail Halici”Primăria municipiului Caransebeş, Colegiul Naţional „Traian Doda” şi Biblioteca Municipală „Mihail Halici” au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul instituţiei de cultură, manifestarea cultural-artistică „Un zâmbet prin literatură”.
În prima zi de vineri a lunii octombrie se sărbătoreşte, pe întreaga planetă, Ziua Mondială a Zâmbetului.
Cu acest prilej, elevii Colegiului Naţional „Traian Dodaˮ, coordonaţi de prof. Ana Borcean, au participat la un concurs de eseuri având ca subiect expunerea unor întâmplări haioase din viaţa lor. Cele mai bune eseuri au fost prezentate colegilor, împreună cu epigrame compuse de ei sau cu fragmente hazlii din cărţile citite.
Participanţii au fost recompensaţi cu premii constând în diplome şi bani, în sumă totală de 1.050 de lei. După jurizarea celor 23 de lucrări, premiul I a fost câştigat de Natalia Moatăr, premiul II i-a revenit lui Nicuşor-Flavius Schoberle, iar Nicole Briceag şi Nicu-Florin Dumbravă au obţinut locul III. Au mai fost răsplătiţi cu menţiuni Giulia Cristoi, Alina Moacă, Maria-Denisa Lazăr, Alexandra Gherghinescu şi Andrei Magda.
Acţiunea s-a desfăşurat sub patronajul Primăriei şi Consiliului Local Caransebeş. (G. Luca)