Prefectul Cristian Gâfu: „Orice acţiune întreprindeţi, ţineţi cont că SARS Cov-2 ucide!“În contextul creşterii alarmante a numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2, prefectului judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a transmis recent, prin Biroul de presă al instituţiei pe care o conduce, un mesaj pe care îl redăm în continuare.
„Cetăţeni ai judeţului Caraş-Severin, traversăm o perioadă critică a pandemiei şi vă solicit imperios să respectaţi cu stricteţe măsurile de prevenţie a îmbolnăvirii şi de limitare a răspândirii coronavirusului.
Suntem într-un moment delicat şi riscăm ca sistemul medical să fie copleşit. Atât cei infectaţi cu noul coronavirus, cât şi bolnavii cronici nu vor mai avea loc în spitale! În acest moment suntem aproape de a ne reîntoarce la Starea de urgenţă şi la măsurile pe care le-am avut în acea perioadă, anume să stăm în casă şi să ieşim afară doar limitat şi în baza declaraţiei pe proprie răspundere.
Dacă vrem să evităm acest scenariu, purtaţi măşti! Nu vă adunaţi în grupuri şi respectaţi măsurile de distanţare fizică! Spălaţi-vă mâinile cât de des posibil şi aplicaţi cu stricteţe toate normele de igienă!
Respectaţi aceste reguli acum, înainte de a fi prea târziu, şi nu ne puneţi în situaţia de a institui măsuri forţate de izolare!
Am încredere în raţiunea dumneavoastră şi sunt convins că împreună ne putem mobiliza şi putem aplica aceste reguli, pentru a nu ajunge la scenariul prezentat mai sus.
Orice acţiune întreprindeţi, ţineţi cont că SARS Cov-2 ucide!“.
Mădălina DOMAN