Un turneu reuşit


Turneul Braşov Junior Cup 2011 – Ediţia a III-a

În perioada 9-14 august, la Braşov s-a desfăşurat un puternic turneu internaţional de fotbal, destinat juniorilor. Caransebeşul a fost reprezentat de grupa de juniori 1996-1997, Juniori C, cea care a participat anul acesta şi la Turneul zonal de la Oradea. Tinerii caransebeşeni au fost repartizaţi în Grupa E, alături de nume grele din România, precum Academia ,,Gheorghe Hagi”, Sportul Studenţesc – campioana en-titre de anul acesta la Juniori C, şi Saldus Sport din Letonia. Marius Dulca a plecat la această competiţie cu următorul lot de jucători: Andrei Aurariu, Marian Prisecean, David Bădoiu, Ionuţ Bădoiu, Cătălin Roată, Cosmin Costescu, Nicu Imbre, Denis Ţâru, George Matica, Nicu Răduţi, George Simescu, Laurenţiu Rotea, Cosmin Ţuţul, Cristian Vlaicu, Marius Frenţ şi Samuel Peia.

Stadion Aripile

FC Caransebeş – Academia ,,Gheorghe Hagi”: 0-1 (0-1)

CS Scorilo-Autocatania Caransebeş: Aurariu, Imbre, Ţâru, Matica, Costescu, Răduţi, Rotea, Simescu (cpt.), Vlaicu, Frenţ, Ţuţul (Peia).

Datorită precipitaţiilor abundente din zona Braşovului, meciul cu Saldus Sport s-a amânat pentru ziua următoare, astfel că primul meci jucat de micuţii caransebeşeni a fost cu Academia ,,Gheorghe Hagi”. A fost o partidă extrem de tensionată, cu foarte multe decizii eronate ale brigăzii din Italia, care a încurcat jocul celor două echipe, favorizându-i în multe momente pe constănţeni. Adversarii caransebeşenilor au început meciul mai bine, încercând să pună stăpânire pe joc, însă fără a pune în pericol poarta lui Aurariu. După o ocazie favorabilă a lui Ţuţul, care a reluat cu teamă spre poartă, ,,academicienii” au reuşit să înscrie unicul gol al partidei după o fază fixă, precedată de câteva decizii contradictorii ale brigăzii italiene, autorul golului reuşind să înscrie cu capul, de la trei metri, dintre trei jucători gugulani. Echilibrul a fost constant pe toată desfăşurarea meciului, oportunităţi de a marca fiind de ambele părţi. La o fază controversată, arbitrul a acordat cartonaşul roşu jucătorului Rotea, pentru proteste repetate, comunicarea dintre cei trei arbitri lăsând foarte mult de dorit. După acest eveniment , antrenorul caransebeşean a introdus un al treilea atacant, jocul fiind pe muchie de cuţit până la sfârşit. În unele momente, constănţenii au replicat pe contraatac, Costescu scoţând o dată de pe linia porţii, iar Aurariu a intervenit în poziţie de ,,unu la unu” cu un adversar. Gugulanii au presat constant, astfel, la o fază, Simescu a trimis, din lovitură liberă de la 30 de metri, milimetric peste transversală, după câteva minute Ţuţul, aflat la marginea careului, şutând în blocaj, deşi avea posibilitatea de a-i pasa lui Vlaicu, aflat în poziţie mai bună. Au fost şi câteva cornere foarte periculoase, dar, din păcate pentru băieţii antrenaţi de Marius Dulca, până la final scorul a rămas nemodificat.

,,A fost un meci foarte bun al copiilor mei, nu am fost cu nimic mai prejos decât adversarii noştri, doar rezultatul nefiindu-ne favorabil. Maniera brigăzii a fost cel puţin curioasă, debusolând copiii, iar infatuarea celor de la Constanţa mi-a lăsat un gust amar”.

Stadion Harman

Sportul Studenţesc – FC Caransebeş: 1-0 ( 1-0 )

CS Scorilo-Autocatania Caransebeş a început meciul în următoarea formulă: Aurariu, Imbre, Ţâru, Matica, Costescu, Răduţi, Rotea, Simescu (cpt.), Frenţ, Vlaicu, Ţuţul; au mai jucat Peia, Roată şi I. Bădoiu.

Meciul a început cu deschiderea scorului în chiar minutul 1, la o pătrundere a lui Fărâmă, care a centrat de pe partea stângă a atacului ,,studenţesc”, iar Matica, încercând să îndepărteze pericolul, a deviat mingea în propria poartă. Trebuie menţionat că partida s-a desfăşurat pe un teren foarte greu, condiţiile de joc fiind precare, zona mediană devenind impracticabilă datorită ploilor. Sportul Studenţesc a început foarte bine meciul, încercând să îşi impună stilul de joc încă din start, experienţa şi valoarea jucătorilor fiind vizibilă datorită şi timidităţii caransebeşenilor. Replica acestora a fost simţită abia în repriza secundă, când gugulanii au împins încet-încet jocul spre poarta bucureştenilor, creându-şi ocazii bune de a marca, prin Simescu, din loviturile libere şi cornerele executate, şi prin N. Răduţi, care a scăpat pe partea dreaptă, a ajuns în careul mic, însă a centrat imprecis şi Rotea nu a găsit buturile adverse. S-a terminat 1-0 pentru studenţi, însă Marius Dulca s-a arătat mulţumit de evoluţia copiilor, declarându-ne, la finalul partidei: ,,A fost o partidă foarte grea, solicitantă, cu un nivel bun de joc, cu o atitudine corectă a elevilor mei, pentru care ţin să îi felicit. Adversarul de azi a fost unul de top, colegul meu Virgil Andronache rămânând plăcut surprins de aceşti copii şi de replica pe care le-am dat-o”.

Stadion Ghimbav 2000

Saldus Sport (Letonia) – FC Caransebeş: 0-4 (0-2)

CS Scorilo-Autocatania Caransebeş: Prisecean, Imbre, Roată, Matica, Costescu, Simescu, Rotea (cpt.), Răduţi, Frenţ, Ţuţul, Vlaicu; au mai jucat I. Bădoiu, D. Bădoiu, Peia.

Valoarea echipei letone nu a pus probleme tinerei echipe caransebeşene, care a dominat autoritar partida de la un capăt la altul, doar lipsa de concentrare şi oboseala acumulată în primele două jocuri făcând ca pe alocuri meciul să fie destul de şters sau presărat cu faze tratate superficial. A marcat Vlaicu, după o acţiune personală, înscriind pe lângă portarul leton. Golul doi a aparţinut lui Simescu, care a înscris din careu, cu un şut fără speranţe pentru portarul advers. În repriza a doua au marcat Peia, cu capul, în urma unui corner executat de Simescu, şi Imbre, de la 2 metri de poartă, dintr-o centare. Scorul a fost unul mic faţă de ocaziile create. Petru Bona, antrenorul portarilor: ,,A fost un meci la discreţia noastră, îmbucurător fiind faptul că cei care au intrat de pe bancă au reuşit să facă un joc bun. Mergem înainte, mai avem de jucat la acest turneu”.

Stadion Harman

Banatul Timişoara – FC Caransebeş: 1-1 (1-0), 7-8 după loviturile de pedeapsă

FC Caransebeş: Aurariu, Imbre, Ţâru, Matica, Roată, Răduţi, I. Bădoiu, Rotea, Simescu (cpt.), Vlaicu, Peia; au mai intrat Prisăcean, Ţuţul, Frenţ şi Costescu.

Banatul Timişoara şi echipa gugulană s-au întâlnit în ultima vreme în dese rânduri, caransebeşenii câştigând de fiecare dată, rezultând astfel un meci în care cei doi antrenori se cunoşteau destul de bine, realizările individuale urmând să facă diferenţa. Timişorenii au părut mai proaspeţi şi au început meciul în forţă, marcând la mijlocul primei reprize prin Ţugui, cu un şut din marginea careului de 16 metri, portarul Aurariu doar atingând mingea care a intrat în plasă. Uşor-uşor, gugulanii au revenit din nou în joc, încercând să aducă cât mai repede mingea spre finalizare, însă Vlaicu a şutat dezamăgitor din poziţie favorabilă, Rotea a tras prea slab pentru a înscrie, iar Simescu nu a profitat de fazele fixe de care a beneficiat. În ultimele minute, însă, o centrare lungă în careu, a lui Matica, a fost deviată în transversală, cu capul, de Ţuţul, mingea ajungând la Peia, care, cu un efort considerabil, a înscris cu capul, trimiţând meciul la loviturile de pedeapsă. În poartă a intrat Prisecean, care a apărat al şaptelea penalty al timişorenilor, lucru care, coroborat cu golurile înscrise de Rotea, Ţuţul, Simescu, Imbre, Matica, Răduţi, I. Bădoiu,a făcut ca jucătorii caransebeşeni să câştige din nou la limita loteriei.

Sorţii au făcut ca şi ultimul meci al gugulanilor, desfăşurat în ultima zi a competiţiei, să fie tot în compania unor bănăţeni, respectiv LPS Timiş, partida încheindu-se cu scorul de 1-0 (1-0) în favoarea micilor caransebeşeni.

Marius Dulca, antrenor: ,,Acest turneu a fost ceva deosebit pentru toată lumea, fiind o premieră faptul că municipiul Caransebeş a fost reprezentat la o asemenea competiţie de anvergură. Totul a fost posibil cu sprijinul Primăriei Caransebeş, în frunte cu primarul Marcel Vela, şi cu ajutorul Consiliului Local Caransebeş, care a susţinut financiar participarea la acest turneu. Din punct de vedere sportiv, jucătorii mei au avut şansa de a evolua într-o grupă selectă, cu Sportul Studenţesc, campioana României în 2011 la Juniori C, cu Academia ,,Gheorghe Hagi” un nume foarte mare la grupele de copii şi juniori, precum şi cu cei de la Saldus Sport, un orăşel de nivelul municipiului nostru, din Letonia. Rezultatele înregistrate, 0-1 cu Academia ,,Gheorghe Hagi” şi 0-1 cu Sportul Studenţesc, în condiţiile în care cele două echipe au jucat finala competiţiei în ultima zi, deşi sunt negative, îmi certifică totuşi părerea că am reuşit un turneu foarte bun. Avem un fond bun de copii în municipiu, însă, cu părere de rău trebuie să spun, că, pentru ca un copil să acceadă la marea performanţă, trebuie să facă pasul încă de pe acum, la un club unde i se pot oferi toate condiţiile pentru dezvoltare şi progres. Îmi felicit copiii şi pe această cale pentru eforturile pe care le-au făcut, pentru dăruirea arătată, şi sunt convins că, în scurt timp, unii dintre ei vor face pasul normal, firesc, pe calea performanţei. Le mulţumesc părinţilor care ne-au susţinut acolo, celor care ne-au susţinut de acasă, precum şi domnului Gheorghe Simescu, care face lucruri extraordinare pentru aceşti copii”.

Programul turului Ligii a III–a, Seria a V-a, ediţia 2011-2012

Etapa I, 19 august

Flacăra Făget – Millenium Giarmata

Unirea Valea lui Mihai – Atletic Club V. Goldis Arad

Naţional SebişMama Mia Becicherecul Mic

Gloria ReşiţaFC Caransebeş

CFR SimeriaŞcolar Reşiţa

Vladimirescu 2003 – Bihorul Beiuş

FC HunedoaraACS Recaş

Gloria CTP AradFC Timişoara SA II

 

Etapa a II-a, 26 august

V. Goldiş AradFlacăra Făget

Becicherecul MicValea lui Mihai

FC CaransebeşNaţional Sebiş

Şcolar ReşiţaGloria Reşiţa

Bihorul BeiuşCFR Simeria

ACS RecaşVladimirescu 2003

FC Timişoara SA IIFC Hunedoara

Millenium GiarmataGloria CTP Arad

 

 

Etapa a III-a, 2 septembrie

V. Goldiş AradMillenium Giarmata

Flacăra Făget Becicherecul Mic

Valea lui MihaiFC Caransebeş

Naţional SebişŞcolar Reşiţa

Gloria ReşiţaBihorul Beiuş

CFR SimeriaACS Recaş

Vladimirescu 2003 FC Timişoara SA II

FC Hunedoara Gloria CTP Arad

 

Etapa a IV-a, 9 septembrie

Becicherecul MicV. Goldiş Arad

FC CaransebeşFlacăra Făget

Şcolar ReşiţaValea lui Mihai

Bihorul BeiuşNaţional Sebiş

ACS RecaşGloria Reşiţa

FC Timişoara SA IICFR Simeria

Gloria CTP AradVladimirescu 2003

Millenium GiarmataFC Hunedoara

 

Etapa a V-a, 16 septembrie

Becicherecul MicMillenium Giarmata

V. Goldiş AradFC Caransebeş

Flacăra FăgetŞcolar Reşiţa

Valea lui MihaiBihorul Beiuş

Naţional SebişACS Recaş

Gloria ReşiţaFC Timişoara SA II

CFR SimeriaGloria CTP Arad

Vladimirescu 2003FC Hunedoara

 

Etapa a VI-a, 23 septembrie

FC CaransebeşBecicherecul Mic

Şcolar ReşiţaV. Goldiş Arad

Bihorul BeiuşFlacăra Făget

ACS RecaşValea lui Mihai

FC Timişoara SA IINaţional Sebiş

Gloria CTP AradGloria Reşiţa

FC HunedoaraCFR Simeria

Millenium GiarmataVladimirescu 2003

 

Etapa a VII-a, 30 septembrie

FC CaransebeşMillenium Giarmata

Becicherecul MicŞcolar Reşiţa

V. Goldiş AradBihorul Beiuş

Flacăra FăgetACS Recaş

Valea lui MihaiFC Timişoara SA II

Naţional SebişGloria CTP Arad

Gloria ReşiţaFC Hunedoara

CFR SimeriaVladimirescu 2003

 

Etapa a VIII-a, 7 octombrie

Şcolar ReşiţaFC Caransebeş

Bihorul BeiuşBecicherecul Mic

ACS RecaşV. Goldiş Arad

FC Timişoara SA IIFlacăra Făget

Gloria CTP AradValea lui Mihai

FC HunedoaraNaţional Sebiş

Vladimirescu 2003Gloria Reşiţa

Millenium GiarmataCFR Simeria

 

Etapa a IX-a, 14 octombrie

Millenium GiarmataŞcolar Reşiţa

FC CaransebeşBihorul Beiuş

Becicherecul MicACS Recaş

V. Goldiş AradFC Timişoara SA II

Flacăra FăgetGloria CTP Arad

Valea lui MihaiFC Hunedoara

Naţional SebişVladimirescu 2003

Gloria ReşiţaCFR Simeria

 

Etapa a X-a, 21 octombrie

Bihorul BeiuşŞcolar Reşiţa

ACS RecaşFC Caransebeş

FC Timişoara SA IIBecicherecul Mic

Gloria CTP AradV. Goldiş Arad

FC HunedoaraFlacăra Făget

Vladimirescu 2003Valea lui Mihai

CFR SimeriaNaţional Sebiş

Gloria ReşiţaMillenium Giarmata

 

Etapa a XI-a, 28 octombrie

Millenium GiarmataBihorul Beiuş

Şcolar ReşiţaACS Recaş

FC CaransebeşFC Timişoara SA II

Becicherecul MicGloria CTP Arad

V. Goldiş AradFC Hunedoara

Flacăra FăgetVladimirescu 2003

Valea lui MihaiCFR Simeria

Naţional SebişGloria Reşiţa

 

Etapa a XII-a, 4 noiembrie

ACS RecaşBihorul Beiuş

FC Timişoara SA IIŞcolar Reşiţa

Gloria CTP AradFC Caransebeş

FC HunedoaraBecicherecul Mic

Vladimirescu 2003V. Goldiş Arad

CFR SimeriaFlacăra Făget

Gloria ReşiţaValea lui Mihai

Naţional SebişMillenium Giarmata

 

Etapa a XIII-a, 11 noiembrie

Millenium GiarmataACS Recaş

Bihorul BeiuşFC Timişoara SA II

Şcolar ReşiţaGloria CTP Arad

FC CaransebeşFC Hunedoara

Becicherecul MicVladimirescu 2003

V. Goldiş AradCFR Simeria

Flacăra FăgetGloria Reşiţa

Valea lui MihaiNaţional Sebiş

 

Etapa a XIV-a, 18 noiembrie

FC Timişoara SA IIACS Recaş

Gloria CTP AradBihorul Beiuş

FC HunedoaraŞcolar Reşiţa

Vladimirescu 2003FC Caransebeş

CFR SimeriaBecicherecul Mic

Gloria ReşiţaV. Goldiş Arad

Naţional SebişFlacăra Făget

Valea lui MihaiMillenium Giarmata

 

Etapa a XV-a, 25 noiembrie

Millenium GiarmataFC Timişoara SA II

ACS RecaşGloria CTP Arad

Bihorul BeiuşFC Hunedoara

Şcolar ReşiţaVladimirescu 2003

FC CaransebeşCFR Simeria

Becicherecul MicGloria Reşiţa

V. Goldiş AradNaţional Sebiş

Flacăra FăgetValea lui Mihai

Sorin ROGOZ