De la egal la egal… amical


caransebes cugir 1
Miercuri, 28 ianuarie, FC Caransebeş a disputat primul meci de verificare, pe stadionul din Balta Sărată, în compania Metalurgistului Cugir, echipă aflată pe locul doi în clasamentul Seriei a V-a a Ligii a III-a. Aşa cum era de aşteptat, dată fiind starea precară a terenului, nu a fost o partidă spectaculoasă, ci mai degrabă una aspră, chiar dacă a fost un meci de verificare, însă cei doi tehnicieni şi-au atins scopul, atât Alin Artimon, cât şi Cristian Coroian rulând în întregime efectivele pe care le-au avut la dispoziţie.
Prima repriză a fost controlată de gazde, singurele momente de echilibru înregistrându-se în primele cinci minute ale jocului. Cel care a dat semnalul de atac a fost Artean, care, în minutul 5, a expediat un şut puternic de la 22 de metri, portarul Gurincu a respins cu piciorul, însă numai până la Boştină, aflat la 8 metri, acesta a şutat din nou, Gurincu a parat iarăşi, iar Stancu, aflat pe fază, a reluat peste poartă de la doar 6 metri. Goal-keeper-ul oaspeţilor a mai avut o intervenţie bună în minutul 12, când a apărat şutul la colţul scurt trimis de Stancu, care a reluat din prima centrarea de pe dreapta venită de la Lupu.
Nou-venitul Boştină a avut şi el două ocazii de a înscrie, prima în minutul 24, când a reluat cu capul centrarea venită de pe partea stângă, de la Buşu, şi în minutul 27, când, angajat de Artean, a şutat din întoarcere de la 18 metri, la ambele faze Gurincu opunându-se golului.
Oaspeţii au avut o singură fază de poartă, în minutul 38, când Avramescu a trimis o torpilă de la 25 de metri, mingea ducându-se puţin pe lângă vinclul porţii apărate de Pascal.
Surprinzător, scorul a fost deschis de ardeleni, în minutul 47, după ce Neagu, aflat pe stânga, l-a angajat în careul advers pe Pintea, acesta învingându-l cu o „scăriţă” pe nou-intratul între buturile porţii caransebeşene, Coca.
În minutul 50 gazdele puteau egala, la faza în care Negoescu a centrat de pe dreapta în faţa porţii, însă mingea trimisă de Săulescu, din 6 metri, pe lângă portar, s-a oprit în balta din faţa liniei porţii. Până la urmă egalarea s-a produs, două minute mai târziu, când Negoescu a transformat lovitura de pedeapsă dictată de arbitrul Florin Lascu după henţul în careu comis de Crişan. Acelaşi Negoescu putea să îşi aducă echipa în avantaj în minutul 70, însă şutul său de pe partea dreaptă, de la 14 metri, s-a oprit în aceeaşi baltă care s-a dovedit a fi al doisprezecelea jucător al oaspeţilor. Ultima fază notabilă a meciului şi-au trecut-o în cont tot caransebeşenii, şutul din minutul 79 al lui Roman, din afara careului, fiind reţinut de portarul cugirean.
FC Caransebeş a început în formula: Pascal, Cotigă, Dinu, Goşa, Buşu, Pârvu, Artean, Lupu, Stancu, Stoica şi Boştină, în partea a doua intrând Coca, Manea, Barbu, Precup, Suru, Roman, Poiană şi Săulescu.
„E primul joc de verificare, în care încercăm formule, încercăm să dezvoltăm un anumit tip de joc, în care oboseala e încă mare după cantonamentul încheiat abia sâmbătă… Un joc specific, cu un prim duel pe nămol. Din punct de vedere fizic ne-am atins parametrii zilei, din punct de vedere tactic nu putem discuta, fiindcă, fiind mulţi jucători noi, abia ne putem regla din mers, încet, încet. Sâmbătă jucăm cu Giarmata, în deplasare, al doilea amical al nostru. Luni (2 februarie – n.r.) nu mai plecăm nicăieri. Subiectul Antalya s-a încheiat! Nu ne rămâne decât să jucăm, de-acum, cu cine găsim, în nămol”, a declarat după meci antrenorul lui FC Caransebeş, Alin Artimon.
Referitor la rămânerea echipei în localitate, am luat legătura cu preşedintele clubului gugulan, Cosmin Popovici, care ne-a declarat: „Din raţiuni economice, am hotărât că e mai bine să ne pregătim pe plan local. În următoarea perioadă vom căuta să jucăm cu câteva echipe din zonă, dar ţinem legătura şi cu CSU Craiova şi Pandurii Târgu Jiu, pentru a lega două meciuri mai tari cu ei, ambele în deplasare, dar asta numai după ce aceste echipe se vor întoarce din cantonament”.
Sorin ROGOZ
alin artimon 2