Un nou proiect de lege sprijinit de senatorul Marcel Vela primește undă verde în plenul SenatuluiPreședintele PNL Caraș-Severin, prin diplomația ce îl caracterizează, a susținut în plenul Senatului importanța proiectului de Lege pentru aprobare OUG 24/2023, obținând o majoritate covârșitoare, de 105 voturi (cu un singur vot împotrivă și o abținere) în favoarea unui act normativ atât de necesar aleșilor locali și județeni.
Legea va permite primăriilor și consiliilor județene să se împrumute de la Trezorerie, pentru a-și acoperi sumele pentru cofinanțarea unor investiții, precum și cheltuielile neeligibile din proiectele europene pentru dezvoltarea României.
„Suntem în fața unui vot extrem de important pentru România. Ordonanța de Urgență a Guvernului Nr. 24 din 2023, aprobată prin acest proiect de lege, a fost extrem de importantă pentru toate unitățile teritoriale și administrative din România, indiferent de numele și de culoarea politică a primarilor și a președinților de consilii județene, având în vedere faptul că în prezent se înregistrează la nivelul UAT-urilor o finanțare destul de complexă, și uneori deficitară, astfel încât primarii, președinții de consilii județene nu pot, împreună cu forurile legislative locale și județene, să susțină cofinanțarea unor proiecte europene sau sumele neeligibile din aceste proiecte. Vreau să subliniez faptul că în prezent, în România, sunt în derulare 2.835 de proiecte, care au termen de finalizare 31 decembrie 2023. Și acest proiect de lege care permite acordarea unor împrumuturi pentru cele două destinații – cofinanțare, respectiv acoperirea unor cheltuieli neeligibile, este un balon de oxigen extrem de important pentru dezvoltarea României. Vreau să transmit, în numele aleșilor locali din circumscripția mea, mulțumiri celor implicați în emiterea acestei Ordonanțe și premierului României, pentru că noi astăzi, acum, aici, avem ocazia, privilegiul dacă îmi permiteți să spun și așa, să votăm și să acordăm un vot extrem de important pentru proiecte deosebit de importante. Grupul Partidului Național Liberal susține acest proiect de lege și vă îndemn dragi colegi, onorat Senat, să înregistrăm un vot în unanimitate pentru România! Vă mulțumesc!“, a fost apelul liberalului Marcel Vela.
IMPORTANT: Acest proiect de lege vine în ajutorul tuturor comunităților din România, indiferent de culoarea politică a aleșilor locali.
Iată că PNL nu lasă pe nimeni în urmă!, ne-au informat liberalii cărăşeni.
Mădălina DOMAN