Cu ardoare, pe caniculă…


Prolaz Karasevo – Scorilo-Autocatania II 1-0 (1-0)

Penultima etapă a returului Campionatului 2010-2011 al Ligii a IV-a, cea cu numărul 33, a programat sâmbătă, 28 mai, întâlnirea dintre Prolaz Karasevo şi Scorilo-Autocatania II Caransebeş, un meci între două echipe fără probleme în ceea ce priveşte poziţiile în clasament. Şi dacă toată lumea se aştepta la un joc de ,,minivacanţă”, mai ales că vremea a fost caniculară, ei, bine, pe teren lucrurile nu au stat deloc aşa, ambele combatante dorindu-şi cu ardoare adjudecarea celor 3 puncte puse în joc.

Prima ocazie a aparţinut caransebeşenilor şi s-a consemnat în minutul 7, când Boureanu, aflat pe partea stângă, a tras din alergare la colţul lung, însă mingea a trecut puţin pe lângă poartă. După numai un minut, a venit şi replica gazdelor, şutul de la 13 metri, al lui A. Bordea, fiind reţinut spectaculos de Socaci. Jocul animat, pe contre, a continuat, în minutul 10 fiind rândul aceluiaşi Boureanu să-i fure mingea, la 25 de metri, lui Gomboş, atacantul oaspeţilor a înaintat, şutul său din marginea careului trecând pe lângă ţintă. Peste iarăşi numai un minut, gazdele au replicat prin A. Bordea, care, din careu, a tras pe lângă poartă.

Scorul a fost deschis în minutul 21, în urma unei incursiuni pe partea dreaptă a lui Scânteie, care a centrat înalt, Socaci a deviat cu vârful degetelor, mingea a ajuns la Bloju, acesta îndeplinind o simplă formalitate, când a trimis, cu latul, de la 8 metri, în poarta goală. După primirea golului, caransebeşenii s-au mobilizat şi au controlat mai bine jocul, însă aici se cuvine făcută menţiunea că, individual, ei nu şi-au putut arăta valenţele tehnice, terenul prezentându-se în condiţii extrem de precare, denivelările făcând ca mingea să aibă traiectorii absolut întâmplătoare. Dar, chiar şi aşa, oaspeţii au ajuns de câteva ori periculos în careul sau în preajma porţii caraşovene. Astfel, în minutul 22, după o fază prelungită de atac a oaspeţilor, Dovlete i-a pasat lui Frenţ în suprafaţa de pedeapsă, şutul acestuia, de la 10 metri, oprindu-se în pădurea de picioare a fundaşilor lui Prolaz. În minutul 33, a fost rândul lui Coman să rateze din poziţie bună, şutul acestuia, de la 14 metri, trecând pe lângă poarta apărată de C. Balaci.

După numai 3 minute, Coman a prelungit cu capul, pe spate, o minge în careul gazdelor, dar Boureanu a trimis, de la doar 12 metri, pe lângă bara din dreapta a porţii caraşovene. În minutul următor, Vireag a prins o torpilă de la 30 de metri, însă aceasta a trecut la doar câţiva centimetri de ţintă. Până la pauză, gazdele au avut şi ele o ocazie, prin Subota, însă şutul acestuia, de la 20 de metri, a fost reţinut de Socaci.

Partea a doua a meciului a început în nota de dominare a caransebeşenilor, care n-au renunţat nicio clipă la ideea de a înscrie cel puţin un gol în poarta ,,veteranului” C. Balaci. Din păcate, însă, pentru ei, aşa cum am mai spus, terenul le-a jucat feste, ei neputând să-şi facă jocul tehnic, cu mingea jos, aşa cum sunt obişnuiţi. Totuşi, în minutul 52, Boureanu a prins din nou un şut bun de la 20 de metri, însă balonul a trecut puţin pe lângă poarta adversă. Peste două minute, acelaşi Boureanu a încercat să înţepe o centrare în cros venită de la Ivanici, însă i-au lipsit câţiva centimetri ca să atingă mingea.

Gazdele au avut şi ele o bună oportunitate de a marca, în minutul 57, şutul din vole al lui Martin, de la 14 metri, trecând foarte aproape de vinclul porţii caransebeşene. Cea mai mare ocazie a oaspeţilor de a egala s-a petrecut în minutul 75, când, după o degajare lungă a lui Socaci, mingea a ajuns pe stânga, la Coman, care şi-a depăşit uşor adversarul, a centrat perfect la Dovlete, aflat la 10 metri, însă acesta şi-a făcut mingea prea lungă, fiind deposedat de Bălan, care se repliase între timp. Tot Coman a mai avut o incursiune periculoasă pe stânga, în minutul 84, însă centrarea sa plouată a fost respinsă cu greu în corner de C. Balaci.

Fluierul final i-a găsit pe spectatori în picioare, aplaudând un meci de mare angajament fizic, în care jucătorii ambelor echipe au făcut mare risipă de efort.

Prolaz Karasevo: C. Balaci, Subota, Drăgan (Bălan), A. Bordea (Breşteanu), Drăghia, Martin, Bloju, Scânteie, Gomboş, Denuel, I. Balaci; rezervă, Chiţanu. Antrenor, Cristian Bordea.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Flori, Puşchiţă, Urs, Vireag, Dovlete, Lepa, Frenţ, Vulpeş (Ivanici), Boureanu (P. Isac), Coman; rezervă, Belcotă. Antrenori: Dan Doran, Florin Bistrian.

A arbitrat la centru Ionuţ Voican (Bocşa), asistat la cele două linii de Dorin Şelep şi Alin Frunză (ambii din Reşiţa).

Observatori: Nicuşor Asandei, Răzvan Dumitru.

În momentul de faţă, Scorilo-Autocatania II ocupă locul 6 în clasament, cu 47 de puncte. În ultima etapă a actualului campionat, programată sâmbătă, 4 iunie, caransebeşenii vor juca acasă cu AS Oraviţa. Meciul va avea loc de la ora 12, pe Stadionul ,,1 Mai” din Teiuş.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ