Elevi activi – cetățeni activi, la Școala din Băuțar


În perioada 5-10 noiembrie, la invitația Școlii Gimnaziale 2 Kalamata din Grecia, școala coordonatoare a Proiectului de parteneriat strategic în domeniul educației școlare cu titlul „Aktiver  Schüler – aktiver Bürger (Elevi activi – cetățeni activi)”, a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului.

Proiectul Erasmus+ 2018-1-EL01-KA229-047732_5 este un proiect de schimb interșcolar, cu participarea a cinci țări europene: Grecia, Germania, Slovenia, Lituania şi România, el desfășurându-se pe o durată de doi ani, între 2018-2020.

Proiectul promovează educația în școală, simțul datoriei, corectitudinea, concepte de democrație, toleranță, consolidarea capacităților în domeniul educației şi promovarea lingvistică (limba germană).

La prima etapă de mobilitate – instruirea pentru mediere – s-au întrunit profesorii coordonatori și directorii de unităţi de învăţământ. Din partea Școlii Gimnaziale Băuțar a fost prezent doar profesorul coordonator Marinela Daniela Răduță.

Programul a cuprins dezbateri privind activitățile proiectului, vizite de documentare în Kalamata – Messinias, în Atena (Muzeu, Acropole, Parlament).

Au fost organizate ateliere de lucru, competiții sportive şi un spectacol teatral.

Programul desfășurat a contribuit la o cooperare benefică pentru inovare și schimb de bune practici.

Prof. coordonator Marinela Daniela RĂDUŢĂ

Școala Gimnazială Băuțar – Parteneră în Proiectul „Elevi activi – cetățeni activi”