Un judeţ liniştit şi sigur


Recent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a prezentat bilanţul activităţii pe care cadrele sale au depus-o în cursul anului 2012. Astfel,după un an plin, din punctul de vedere al acţiunilor oamenilor legii, poliţiştii cărăşeni se pot mândri cu faptul că au făcut faţă cu brio tuturor evenimentelor apărute, dar şi celor programate în scopul prevenirii cetăţenilor cu privire la anumite pericole sau sancţiuni. „Am apreciat în cadrul bilanţului că activitatea Poliţiei a fost una deosebită. Judeţul Caraş-Severin este unul liniştit şi sigur. Avem rezultate excelente în aproape toate domeniile de activitate şi s-au observat scăderi semnificative în rândul accidentelor rutiere, al victimelor în urma acestora, la nivelul infracţionalităţii stradale şi în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor cu violenţă”, a spus comisarul-şef dr. Grigore Stolojescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

O singură categorie de infracţiuni a avut o creştere pe parcursul anului trecut, respectiv infracţiunile de furt, care au fost mai numeroase decât în anii precedenţi. „Principala neîmplinire a anului trecut o reprezintă creşterea infracţiunilor de furt, care totuşi este mult sub media din alte judeţe”, a mai adăugat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Deşi Caraş-Severinul este considerat, la nivel naţional, printre cele mai sigure judeţe, acţiunile Poliţiei nu se realizează în scopul obţinerii de merite, ci sunt puse doar în slujba  şi pentru siguranţa cetăţenilor. „Nu aşteptăm felicitările cuiva ca să ne facem treaba, ci o facem pentru liniştea cetăţenilor”, a mai declarat, în cadrul recentei conferinţe de presă, comisarul-şef dr. Grigore Stolojescu.

Bogdan NAUM