Oţelu Roşu Conducerea Primăriei, bilanţ la şase luni


Noua administraţie locală instalată la Oţelu Roşu după alegerile din 10 iunie, anul trecut, e convinsă că, după toate problemele cu care s-a confruntat ca urmare a „moştenirii” pe care a găsit-o la Primărie, capitala Văii Bistrei o poate lua, totuşi, pe drumul cel bun. Ca urmare adeschiderii de care a dat dovadă vizavi de cetăţeni, edilul-şef al oraşului, Luca Mălăiescu, a putut să ia cunoştinţă de greutăţile cu care aceştia se confruntă. Mai mult, el a reuşit să rezolve o parte dintre lucrurile care au ţinut de competenţa administraţiei locale.

După ce a mai redus din datoria publică, Luca Mălăiescu a hotărât că e timpul să se treacă la asfaltarea Bulevardului Libertăţii, una dintre arterele importante ale oraşului. Din bugetul propriu, angajaţii administraţiei au asfaltat strada pe un sens de mers, au schimbat bordurile şi au reabilitat trotuarul. Imediat ce vremea o va permite, probabil la primăvară, ne-a mai spus Luca Mălăiescu, oamenii se vor apuca de treabă şi la celălalt sens de mers. Primarul a declarat că şi restul străzilor sunt în atenţia sa, însă momentan cetăţenii trebuie să aibă răbdare şi să înţeleagă faptul că, odată cu începerea lucrărilor de modernizare a sistemului de apă-canal, ele vor fi sparte din nou.

În altă ordine de idei, se poate spune că şi societăţile din subordinea Consiliului Local Oţelu Roşu au cunoscut schimbarea. Administraţia publică a cumpărat o maşină pentru transportul gunoiului, cu o capacitate de 22 mc, valoarea acesteia fiind de 13.900 de euro. Pe lângă aceasta, edilul-şef a mai dispus achiziţionarea a 100 de europubele cu o capacitate de 1.100 de litri, în ideea implementării colectării selective a gunoaielor menajere, aşa cum cer directivele Uniunii Europene.

La capitolul realizări, Luca Mălăiescu mai aminteşte cumpărarea unui tractor cu remorcă şi a unei freze pentru înlăturarea zăpezii, în sumă de 3.000 de euro, a unui autovehicul pentru stingerea incendiilor – 60.000 de lei, şi a unei maşini cu sirenă şi echipament pentru Poliţia Locală. De asemenea, a fost încheiat un contract cu Primăria Glimboca, pentru susţinerea pompierilor care deservesc Valea Bistrei. Edilul-şef al oraşului a mai declarat că s-a reuşit reducerea datoriilor şi, de asemenea, a cheltuielilor cu aparatul propriu al Primăriei, care a fost supradimensionat pe vremea fostului primar.

  Bogdan NAUM