Un internat şi cinci proiecte


Lucrările de reabilitare a interiorului internatului Liceului „Dacia” din Caransebeş se apropie de sfârşit, ceea ce înseamnă că elevii cazaţi aici vor beneficia cât de curând de condiţii moderne de locuit. Ferestrele vechi au fost înlocuite cu unele tip termopan, a fost reparat acoperişul, iar în camere au fost montate pardoseli noi, din parchet laminat.

Conform directorului S.C. Cazare şi Servicii S.R.L., Ilia Vintilă, în momentul de faţă se află în derulare un număr de patru contracte aflate în faza de finalizare, urmând ca, în viitorul apropiat, să fie accesat şi un al cincilea contract, pentru reabilitarea faţadei internatului. „În continuare, dorim să îmbunătăţim condiţiile de cazare atât pentru copii, cât şi pentru chiriaşii externi, iar acest lucru se va întâmpla când vom termina de implementat toate cele cinci proiecte”, a spus Ilia Vintilă.

Parterul imobilului va fi rezervat sportivilor şi persoanelor care vor veni la Caransebeş în interes de serviciu, pentru aceştia amenajându-se un număr de nouă garsoniere cu grupuri sanitare proprii, restul de 13 camere urmând să fie de asemenea reabilitate, iar etajele unu şi doi sunt destinate elevilor.

În prezent, la acest internat stau 70 de elevi şi 38 de muncitori care prestează servicii pentru Primăria Caransebeş, ceea ce înseamnă un grad de ocupare de 50 la sută din capacitatea de cazare.

Mădălina DOMAN