COMUNICAT


Partidul Naţional Liberal

Filiala Caraş-Severin

DRUMUL MINCINOS AL UNUI… DRUM

Văzând poziţiile adoptate în spaţiul public de preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, şi declaraţiile belicoase referitoare la unele probleme de administraţie publică sau insinuările, replicile şi jignirile făcute în anumite momente în forul judeţean, aducem la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

– Comportamentul abuziv al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin este unul demn de epoca totalitaristă. Cu toate că în luna iunie 2016, PNL a obţinut 47.489 de voturi (36,19%), iar PSD doar cu 278 mai mult, adică un număr de 47.767 voturi (36,41%), nicio formaţiune politică neavând majoritatea simplă, PSD, prin alianţă cu PMP, a pesedizat toate funcţiile, comisiile şi instituţiile de subordonare judeţeană, ca şi cum ar fi fost votat de 100% din cetăţenii judeţului Caraş-Severin.

– Deşi nu am cerut demisia preşedintelui Consiliului Judeţean atunci când a minţit că nu a  trimis la ADR Vest Solicitarea Nr. 5444/ 23.03.2017 de renunţare la Drumul Judeţean DJ 684, care ar fi legat judeţul direct de Autostrada A 1, acesta a continuat să mintă şi a doua oară, anunţând presa că drumul nu ar fi fost pe Anexa de drumuri prioritare a ADR, cu toate că el figura la poziţia 4 în Anexa HCDR Nr. 7/2015.

Cu toate acestea, pentru a nu coborî nivelul dialogului, noi am numit elegant în plenul Consiliului Judeţean toate aceste minciuni, cu multă indulgenţă şi înţelegere, doar greşeli administrative sau dezinformări.

– Obligaţi acum de situaţia nou-creată, dorim să spunem adevărul legat de acest drum, adevăr ocolit de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Degeaba DJ 684 a fost pe lista de drumuri prioritare încă din anul 2015, pentru că de 16 luni nimeni NU a depus vreo documentaţie la ADR Vest ca să acceseze fondurile europene, deşi primarul comunei Rusca Montană, localitatea cea mai câştigată de această investiţie, întâmplător este membru PSD.

– Din păcate, judeţul nostru este singurul din cele patru din Regiunea Vest care până în prezent nu a depus niciun proiect de finanţare, nici în prima sesiune de evaluare şi finanţare, şi nici în a doua, care este acum în derulare, mai rămânând una singură, astfel încât judeţul Caraş-Severin să poată avea şansa de a accesa fonduri europene măcar în ceasul al 12-lea.

În această situaţie, au fost induşi în eroare şi membrii Consiliului Regional Vest, cu argumente de impact social şi local mai importante pentru alte drumuri de la Teregova, decât cel de la Valea Bistrei, sau cu expuneri de viziuni măreţe legate de dezvoltarea judeţului, deşi adevărul banal şi trist este că s-a găsit astfel o soluţie disperată şi mai comodă ca să facă o simplă mutare de documentaţie de la CNI la ADR, fără altă muncă şi efort, pentru a primi astfel şi Caraş-Severinul bani europeni pe ultima sută de metri.

– Este foarte grav că nu au fost capabili până în prezent, nereuşind să întocmească documentaţia necesară pentru finanţarea drumului aprobat încă din anul 2015, pentru a lega judeţul de autostradă, găsindu-se acum o soluţie disperată de a folosi proiectele depuse la CNI pentru alte drumuri din judeţ refuzate la finanţare.

Proiecte refuzate pentru care se anunţa cu surle şi trâmbiţe că se vor primi finanţări de la guvernul PSD, o altă minciună livrată presei, cetăţenilor şi primarilor din zonele respective.

Dar, continuând înşelătoria şi diversiunea, în prezent se denigrează în aceste localităţi Partidul Naţional Liberal şi consilierii judeţeni liberali, minţindu-se că din cauza noastră, chipurile, nu s-ar realiza aceste tronsoane de drumuri judeţene. Precizăm că susţinem cu toată deschiderea şi aceste drumuri, dar finanţate pe fonduri guvernamentale, deoarece momentul istoric în care ambele judeţe (Timiş şi Caraş-Severin) să fie de acord cu o investiţie comună, din alte fonduri decât cele europene, nu va mai apărea în următoarele decenii.

– Am mai observat că s-au mai făcut şi alte insinuări calomnioase legate de acest subiect, ba că sunt interese pentru legătura cu A 1 ale celor care exploatează marmură sau pădurile din zona Rusca Montană, dar nu am dat nicio replică acestor minciuni, pentru că nu considerăm că polemica degradantă şi circul politic ar fi metode civilizate de a face lucruri utile pentru Caraş-Severin, un judeţ prea trist, condus de personaje prea vesele şi prea mincinoase.

– Având în vedere că preşedintele Consiliului Judeţean continuă atacurile şi insinuările murdare, ştiindu-le pe toate ca şi cum ar fi intrat el în mintea consilierilor şi a aflat că unele sentinţe judecătoreşti ar putea fi cauzatoare de crize administrative, sau că este vina unor acţiuni culturale gen „Serbările Verii”, pentru ceea ce se întâmplă acum în Consiliul Judeţean, sau scuze şi acuze că şi alţi membri ai Consiliului Regional din Caraş-Severin au votat şi ei geniala sa propunere de a condamna judeţul la izolare (ei neavând de fapt o altă soluţie logică pentru a salva măcar parte din banii alocaţi judeţului nostru), constatăm încă o dată ca profesionalismul administrativ şi argumentele manageriale ale domnului Silviu Hurduzeu se reduc la minciuni, insinuări, defăimări, atacuri, sau la un dialog de genul… „ba tu eşti vinovat!”.

– Afirmaţia făcută recent „… nu primeşte lecţii de la nimeni” face diferenţa netă între mine, care consider procesul cunoaşterii şi devenirii un proces continuu, acceptând sfatul şi al unui copil, şi dumnealui, care consideră acest proces încheiat demult.

– Ţinând cont că de un an şi patru luni de zile nu a făcut nimic semnificativ în judeţul Caraş- Severin, deşi prietenul şi colegul său a fost Premierul României, având în vedere că a reuşit performanţa şi recordul unic post-revoluţionar în Caraş-Severin ca să-i ceară oficial demisia un primar din propriul partid, constatând şi că dezmăţul şi sindrofiile conducerii Consiliului Judeţean apărute în presă ne arată sublimul administrativ judeţean, un loc în care minciuna este adusă la rang de artă, solicităm prin acest comunicat DEMISIA cât mai rapidă a preşedintelui Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, consilier judeţean ales pe lista de partid a PSD, votat în mod conjunctural şi eronat doar de unii consilieri judeţeni ca să conducă destinele judeţului până în anul 2020.

– Nu mai avem nevoie nici de scuzele solicitate de noi în plenul şedinţei anterioare de Consiliu Judeţean pentru toate minciunile şi jignirile din ultima perioadă, nici de un viitor comportament civilizat şi democratic, şi nici de vreo dovadă de profesionalism administrativ, pentru că am constatat cu mâhnire că nu avem cui solicita asemenea lucruri imposibile.

– Ca să nu se interpreteze şi acuza, conform prostului obicei, că poate ar exista din partea noastră vreun interes pentru salariul de Preşedinte de Consiliu Judeţean extrem de mare (13.050 lei, pe care oricum nu-i merită), sau pentru că noi am fi curioşi de unele funcţii sau indemnizaţii din comisii, ori că ar exista persoane politice, interese economice sau personale care ne-ar determina să facem acest lucru, anunţăm că vom lăsa PSD sau PMP să-şi propună un alt consilier judeţean pentru a prelua conducerea judeţului Caraş-Severin, respectând astfel regulile democraţiei şi majoritatea PSD-PMP creată ad-hoc în anul 2016, la fel cum respectăm şi pe cei 278 de votanţi care au făcut atunci diferenţa.

PNL, consecvent principiilor sale, şi noi, ca aleşi judeţeni fideli cetăţenilor care ne-au votat, nu mai avem nevoie de nicio scuză, anunţăm că vom participa la următoarele şedinţe de Consiliu Judeţean, dar vom rămâne în continuare într-o opoziţie atentă şi civilizată faţă de consilieri judeţeni corecţi, care nu jignesc şi care vor să construiască, nu să distrugă, indiferent de culoarea lor politică.

Dr. Ioan Cojocariu,

Liderul Grupului consilierilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal